И на Запад, и на Изток - хакерите удрят навсякъде

8322
И на Запад, и на Изток - хакерите удрят навсякъде
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няма явно почивен ден за хакерите. Това изпитаха на гърба си както BBC, така и руският министър на отбраната Николай Никифоров.

Заради хакерска атака сайтовете и услугите iPlayer на BBC не бяха достъпни за потребителите на 31 декември в течение на няколко часа. Днес стана ясно, че отговорността за възникналите проблеми е поела базираната в САЩ група хакери New World Hacking. Оказа се, че хакерите били тествали възможностите си и щели да се борят с "Ислямска държава". Уникалното в случая е, че от BBC съобщават, че всъщност хакерите не искали да свалят сайтовете за толкова бързо време.

"Анонимните" заплашват и Орбан

След като създадоха проблеми в Турция по Коледа, "Анонимните" се прицелиха и в Унгария. Според публикация на Magyar Hírlap, цит...

Същевременно турски хакери удариха акаунта на руския министър на съобщенията Николай Никифоров в социалната мрежа Instagram, предаде БГНЕС.

На страницата на министъра на социалната мрежа беше поместена информация, че акаунта е бил атакуван от група турски хакери, наречена Brteine Siber Tim. Публикувани бяха също редица снимки, включително с турското знаме и самолети, с надписи на турски и английски език.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии