Patria AMV 8х8 е една от най-гъвкавите платформи в света, съвместима с различни оръжейни системи

9282
Patria AMV 8х8 е една от най-гъвкавите платформи в света, съвместима с различни оръжейни системи
Снимка: Patria

Финландската фирма Patria, която има намерение да се включи в модернизацията на сухопътната техника на Българската армия, извърши изпитания на машината, съоръжена с 30 mm оръжейна система Rafael Samson MK II Remote Station Weapon (RWS), по предварително планирана процедура.

Изпитанието се проведе на 23 май на полигона в село Анево, където представители на правителството, офицери и висши военни, представители на български фирми от военната промишленост имаха възможност да наблюдават стрелкови изпитания, включващи стрелба по движещи се и стационарни мишени от място и от движение.

Нова бойна машина за армията ни - ето предложението на Patria (СНИМКА)

Предложение за нова бойна бронирана машина за българската армия беше представено по време на среща с депутатите от Комисията по отбрана...

Изпитанията показаха много добри резултати, които отговарят на техническите изисквания на Сухопътни войски.

Това е не е комерсиална презентация, а третото по рода си реално изпитание, което показва качествата на бойната машина Patria AMV и преди всичко нейното действие и съвместимост с различни оръжейни системи и конфигурации. На изпитанията в Казанлък, на полигона „Тюлбето“, през 2017 г. машината Patria AMV беше съоръжена първо с 30 mm словашка оръжейна система Turra, а по-късно с норвежка оръжейна сиситема Кongsberg MCT-30, докато днес изпитателните стрелби бяха с израелската система Rafael. Успешните изпитания, проведени днес, демонстрираха гъвкавост и съвместимост с друга ефективна оръжейна система, показвайки ефикасна интеграция на различни подсистеми.

Основно предимство на Patria AMV e модулната й архитектура. Тя позволява лесно и просто да се адаптира в най-широк кръг от варианти на машината за различните нужди на армията, напримир: бронетранспортьор, командно-щабна, линейка, ремонтна машина и др. За първи път в България на язовир “Копринка”, в реални условия, бяха демонстрирани амфибийните способностти на бойната машина за пехотата Patria AMV, показвайки изключителните способности на Patra AMV и предимствата, които има за войниците, като преминава през реки и езера без допълнителна поддръжка. Patria AMV e доказана в битки бойна машина, например в Афганистан, която осигурява изключителна мобилност, защита, и огнева мощ срещу всички модерни предизвикателства.

Patria има намерение да участва в процедурата за избор на доставчик за нови бронирани модулни машини за пехотата. В случай че бъде избрана за изпълнител, Patria планира да трансферира технологии в България с цел да произвежда сухопътни бойни машини Patria AMV съвместно с български фирми.

Бойната машина на Patria - изпитано и доказано в бой решение за България

Финландката компания Patria участва в заключителната международна конференция “Превъоръжаване и модернизация на сухопътните войск...

Трансферът на технологии ще увеличи значително способностите на местните компании и на местната отбранителна индустрия, ще позволи българските сухопътни войски да бъдат независими от външни доставки. Местното производство ще позволи също независима поддръжка, контрол при кризисни ситуации, по-добра логистика, което е инвестиция в българската икономика. Развитието на местно производство ще доведе до по-ефективни разходи за придобиване и експлотация, като голяма част от парите на българските данъкоплатци ще останат в България.

„Различните изпитанията в България показаха реалните възможности на машината Patria AMV, които отговорят на нуждите на българските войници. Нашата доказана ниско рискова концепция за трансфер на технологии ще донесе значими ползи за българската отбранителна индустрия и за икономиката на страната.“, каза Яне Райколянен, вицепрезидент на Patra Land.

..................................

Patria е надежден доставчик на технологични решения и услуги за експлоатационна поддръжка за отбраната, сигурността и авиацията. Освен във Финландия, групата развива дейност в Швеция, Норвегия, Естония, Полша, Обединените арабски емирства, САЩ и Южна Африка. В Patria работят 2 800 професионалисти. Patria е собственост на държавата Финландия (50.1%) и норвежката “Конгсберг Отбрана&Аерокосмонавтика” AS (49.9%).

www.patria.fi

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии