Кола с храна за бедни в Неделино пропадна в дупка на улицата

4393
Кола с храна за бедни в Неделино пропадна в дупка на улицата
Снимка: Севдалин Чандъров

Кола на патронажна грижа, с която се кара храна за нуждаещи се бедни хора в Неделино, пропадна днес в дупка на улица „Дельо Войвода“. За инцидента е бил подаден сигнал на телефон 112, след което дупката е запълнена.

Кандидатът за кмет на Неделино Севдалин Чандъров пусна снимки от пътния инцидент във Фейсбук профила си и обвини кмета за „общинското безобразие“.

Кола пропадна в дупка заради ВиК авария в Пловдив

Магистрален водопровод, който захранва Окръжна болница в Пловдив, аварира. Лек автомобил пропадна в огромна дупка, отворила се следстви...

„Установи се, че е минал тежък трактор на ВиК-то по улицата. Понеже тя е земно-насипна и на места има бетонирани участъци, като подход към гаражи. Явно от тежестта на трактора е хлътнала пръстта и се е образувала дупка. Имаше сигнал на телефон 112, след който пратих комисия, която да установи какво точно се е случило. Изпратен е общински бобкат, който е отстранил аварията и е нормализирано положението“, заяви кметът на общината Боян Кехайов.

„Сигурно ще ме питате защо улицата е в това състояние - продължи той - Защото никой не е правил опити години наред, откак е застроена улицата, да я благоустрои. Тя в момента няма данни да се нарече улица по стандарт. От моя страна беше направен проект, кандидатствахме и е с одобрено финансиране по Програмата за развитие на селските райони заедно с улица "Напредък". Изиграна е обществена поръчка, избран е изпълнител. От страна на същото лице обаче - Севдалин Чандъров, е подадена жалба в Държавен фонд "Земеделие", с която се спира изпълнението на проекта. Докато не мине разглеждането на жалбата, няма да започне реализацията на проекта“.

Договорът на стойност 1,2 млн. с ДДС е сключен през май месец миналата година, а за изпълнител е избрана софийската фирма „Евробилд-М“ ЕООД. По думите на кмета над един милион лева са блокирани на този етап. Всички процедури по обществената поръчка били одобрени.

Кратер, дълбок над метър, създава опасност за цял квартал в Асеновград (СНИМКИ)

Кратер, дълбок над 1 метър зейна на улица в Асеновград. Пропадането на част от пътната настилка се е образувало на новоасфалтиран път в...

„След подписването на договора сме подписали и анекса, направили сме запис на заповед чрез Общинския съвет и сме подали искане на аванса. Когато трябваше да получим аванса, е подадена жалбата“, допълни той.

Едва преди 10 дни от ДФЗ започнали проверка с обяснението, че са много натоварени, а и служителите, определени да я извършат, били болни от коронавирус.

„Днес имах разговор с ДФ "Земеделие" с молба да ускорят проверката и ако има проблеми, да кажат. Ако не - да пуснат авансовото плащане, защото ние не можем да започнем строителните дейности. Жалко е, че човекът, подал жалбата, критикува, че не е направена, в същото време пречи на проекта, а той живее на същата улица. Ние сме предоставили цялата документация, но те не намират време да я разгледат и да се произнесат. Естествено, това не ме удовлетворява, защото намерението ми е сега, когато се оправи времето, да започнем да работим“, посочи градоначалникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян