Ангелкова: Очаква ни един изключително добър туристически сезон

1779
Ангелкова: Очаква ни един изключително добър туристически сезон
Снимка: БГНЕС

Имаме ръст на заявените планирани чартъртни полети за летищата Варна и Бургас общо с 30% в сравнение с миналата година.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с предстоящия летен туристически сезон.

„Само за Русия ръстът на планираните чартърни полети е 86% в сравнение с миналата година”, уточни тя и допълни, че ръстът на планираните полети за Германия е 49%, а за Франция - 60%.

На изложение в Москва привличаме руски туристи

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в откриването днес в московската изложбена зала "Крокус" на най-голямото туристическо...

„Това е свързано с мерките, които министерството предприе още от май миналата година, разбира се не без подкрепата на бранша. Ние без да вървим ръка за ръка с бранша трудно бихме могли да имаме добри резултати. Още от миналата година стартирахме работа с големите туроператори, водещите на всичките целеви пазари, с асоциациите на големите туроператори и проведохме журналистически турове”, посочи министър Ангелкова пред бтв, цитирана от Фокус.

По думите ѝ тази година журналистическите и експедиентски турове ще продължат, като са предвидени повече от 200 тура. „На последното изложение в Париж, директорът на изложението Салон Мондиал обяви България за дестинация в топ 3 за французите. Ранните записвания са нараснали със 106%”, коментира Николина Ангелкова.

„Очаква ни един много добър, положителен сезон. Моят апел към целия бранш наистина да се фокусираме върху качеството на предлагания туристически продукт и върху максимално обучените кадри, знаем, че това е ахилесовата ни пета в бранша”, заяви тя.

„Предприети са всички мерки, обсъждаме с хотелиерите и с представителите на туристическия бранш, така че да се гарантира сигурността на туристите и на всички граждани”, подчерта министърът на туризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество