На изложение в Москва привличаме руски туристи

2070
На изложение в Москва привличаме руски туристи
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в откриването днес в московската изложбена зала "Крокус" на най-голямото туристическо изложение в Русия. Страната ни тази година се представя с щанд на централно място.

България е добре позната сред руснаците дестинация за отдих. Предварителни проучвания сочат активен интерес към нашите курорти и сериозно завишен ръст на планираните чартъри от Русия към Бургас и Варна.

Правят работна група, която да определи правилата за къмпингуване

Работна група ще определи реда, правилата и контрола за къмпингуване. Това съобщи в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова. Ре...

"По данни на руските туроператори към момента ранните записвания сочат 30% ръст, което е много положителна новина. Планираните чартъри от Русия към летище Бургас са със 128% ръст в сравнение с миналата година, а за Варна - с 87% ръст. Това са огромни цифри, зад които стои много труд и се надявам наистина това лято да имаме ръста, който очакваме", заяви министърът, цитиран от БНР.

През целия днешен ден пред българския щанд в Москва имаше оживен интерес към българските туроператори и предлаганите от тях условия за почивка у нас.

Ангелкова поднесе съболезнованията си на директора на Федералната агенция по туризъм  на Русия Олег Сафонов за жертвите в самолетната катастрофа днес в Ростов на Дон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com