"Атака" почете паметта на загиналите при атентата на гара Буново

10977
"Атака" почете паметта на загиналите при атентата на гара Буново

Единствената парламентарна група, която отбелязва ежегодно терористичния акт, извършен във влака на гара Буново през 1985 г., е тази на "Атака", заявиха от партията.

Днес Волен Сидеров и депутати от ПГ на "Атака" преклониха глава пред загиналите при терористичния акт, който отнема живота на 7 души, от които 3 деца. Този терористичен акт е един от многото, извършени в период 1985-1989 г., от представители и агенти на турската държава.

„Тези хора бяха поддържани, финансирани и подготвяни от Република Турция“ заяви Волен Сидеров пред журналисти и допълни, че през периода 85-89-та година е имало 30 терористични акта, при които са загинали 11 души, а 60 други са били ранени или осакатени.

„През 1985 г. на гара Буново бе поставена бомба във вагон с майки и техните деца, във влака, пътуващ към София. Тримата злодеи, извършили този акт, заслужено получиха смъртни присъди, които след това бяха изпълнени“, припомни Сидеров. Той подчерта, че братът на един от терористите - Сабри Мехмед Али, е осъден на 6 години за съучастничество, от които излежава едва 2, и е освободен през 1989 г. от Жельо Желев. Освен това, той е обезщетен с 50 000 лв., след което е избран за Областен координатор на ДПС. „Това говори за изкривената линия на политиката след 89-та, когато върхушката на БКП, начело с Луканов, даде писта на антибългарската и антиконституционна партия ДПС. Те й дадоха възможността да влезе в политиката и да бъде управляваща партия в следващи периоди.

Днес ние не сме загърбили опасността от такъв тероризъм, защото тези, които по онова време са слагали бомби, днес са активисти и поддръжници на ДПС, или биват подготвяни за нови терористични актове, ако дойде такъв момент“, заяви Сидеров. Според него в Република Турция се поддържат подобни звена и имат готовност да се извършват такива зверски терористични актове, ако се наложи да се цепят автономни територии от България.

""Атака" неведнъж е предупреждавала, че може да има такива действия и в днешно време. Затова България трябва да се управлява от държавно отговорни патриоти, а не от хора, които се прегръщат с такива като Ердоган и тези, които изпращаха терористи. Турция продължава да има агресивни намерения спрямо България, която продължава да бъде незащитена от нови актове на терор“, предупреди Сидеров.

Той отбеляза, че в България, освен патриотите от "Атака", няма други политици, които да отбелязват паметта на жертвите на турския тероризъм. Напротив, те са готови да отбележат всякакви геноциди, холокости, но не и геноцида над българите, страдали от Османската империя и след това от турския тероризъм.

„Прекланям глава пред жертвите на този терористичен акт, който е все още неосъден от държавата ни, и за когото трябва да отговарят и днешните представители на ДПС“, заключи лидерът на националистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com