Бойко иска "по-евтин" Великден

7036
Бойко иска "по-евтин" Великден
По разпореждане на премиера ще се анализира великденското поскъпване и ще се търсят мерки

Премиерът иска по-евтин Великден.

По негово разпореждане ще се анализира поскъпването на някои продукти във връзка с великденските празници и ще се търсят мерки и решения.

Цената на яйцата продължава да расте

Индексът на тържищните цени (ИТЦ) се повиши през тази седмица до 1,531 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и търж...

"Случва се така, че покрай Коледа и покрай Великден някои се опитват, на принципа „ден година храни”, да реализират печалба. Затова премиерът разпореди до петък моите заместници да проведат срещи с производителите на свинско, на яйца и на агнешко. В петък аз, министър Дянков и министър Трайков ще направим анализ на ситуацията на цените на пазара и ако някъде има спекула, да се търси къде е тя", коментира Мирослав Найденов.

Министърът заяви, че не бива производителите да бъдат обвинявани директно и априори.

"Много често те произвеждат и предлагат на търговците на нормални цени, но след това по веригата цената до крайния потребител отива до небесата", каза Найденов.

По думите му, ако производителите необосновано вдигат цените, използвайки наближаващия празник, ще има корекции по отношение на намеренията на държавата към тях като субсидии.

Яйцата пак плъзнаха Мирослав Найденов към оставка

Рязкото повишение на цената на яйцата и отказът на производители и търговци да ги намалят пак плъзнаха министър Мирослав Найденов към и...

"Няма как като общество ние да субсидираме определени сектори и тези сектори, за "благодаря” преди двата големи празника, да ни поднасят едно и също всеки път, трябва да се сложи точка, ако вината е в производителите. Ако е някъде по търговската верига, на доставчици, търговци, големи търговски вериги, има други институции, които трябва да следят тези процеси", каза министърът на земеделието и храните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com