Борисов: България може да приеме 1200 бежанци

5194
Борисов: България може да приеме 1200 бежанци
Снимка: БГНЕС

До 1200 бежанци може да приеме България, заяви премиерът Бойко Борисов на среща на върха на министрите по пътна инфраструктура край Варна, предаде БГНЕС.

„Благодарен съм на валията на Одрин, който прави всичко възможно двете страни да работим заедно”, заяви Борисов. „Войска на границата не съм пращал, но при наплив на мигранти това ще бъде сторено”, увери той.

Премиерът информира, че снощи са заловени нови 50 нелегални мигранти. „Ние сме на първо място на заловени трафиканти в Европа”, подчерта Борисов.

Към момента не се налага изпращане на армейски части на българо-турската граница, допълни Борисов, цитиран от Фокус. Премиерът посочи, че Министерство на отбраната и армията са в пълна готовност при ескалиране на бежанската ситуация на българо-турската граница веднага да реагират и да разположат войници. Той добави, че координацията в това отношение е на ниво.

Унгария: 35 млн. мигранти потеглят към Европа

Унгарският външен министър Петер Сийярто предупреди, че между 30 и 35 милиона мигранти потеглят към Европа. Според него поради тази п...

„Цялостната дислокация на армейски подразделения никак не е лесна работа и затова ние решихме да изчакаме с разполагане на армията по границата”, посочи Бойко Борисов.

Той добави, че проблемът с нелегалните емигранти се дължи най-вече на факта, че повечето от тях нямат избор. „Отзад е ятаган, отпред е оградата”, каза министър-председателят.

Той заяви, че не може да говори от името на 27 премиери на страни-членки на ЕС, но беше категоричен, че в сряда съюзът трябва да вземе окончателно и приемливо решение за справяне с бежанската криза.

Бежанската вълна чертае нови транспортни коридори, допълни Борисов. Той посочи, че се надява Съветът на министрите на ЕС в сряда наистина да намери работещо решение по отношение на бежанската криза в Европа, която според него е тема номер 1 за всички европейски държави.

Германски кмет съгласен да приеме бежанци, но да се отърве от българите и румънците

Кметът на германския град Дуйсбург Сьорен Линк е готов да приеме двойно повече сирийски бежанци, само при условие, че се освободи от из...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com