България пак протестира - за четвърта поредна неделя

12211

България протестира – пореден ден, пореден надигнат глас. Дали обаче енергията на гражданите вече не се поизчерпва – нека видим какво се случва в страната.

София

Блокади ще спират движението по пътя към Гърция

И през днешния ден в Югозападна България движението ще е затруднено. Причината - три блокади на главен път Е-79, предаде БГНЕС. Блокад...

Както вчера Actualno.com ви информира, в столицата беше създадено гражданското движение „Орлов мост – за промяната”. Оказа се обаче, че то не се признава от други протестиращи, като взаимно хвърчат обвинения, че някой иска да създаде партия и да влезе в политиката, като опорочи гражданския протест.

В София протестиращите днес са по-малко от обикновено – около 300 души. Организаторите обясниха, че протестът е мирен и призоваха ако участниците видят хора с маски да ги посочат на органите на реда. Янко Петров от организаторите каза, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев е поел отговорността за случващото се в момента, както и за случващото се в ДКЕВР, но е обърнал гръб на исканията на протестиращите. Сега те обръщат гръб на министъра на всички, които 23 години са смазвали народа и са го накарали да живее е обстановка, равна на геноцид. И искат всички, които са допринесли за хаоса през тези 23 години.

По думите на Петров правителството в сянка е целият народ, който ще се бори до край. Протестиращите са създали интернет страница, където ще публикуват всички свои инициативи. Те искат прекратяване на процедурата по приватизация на БДЖ „Товарни превози”.

Демонстрантите блокираха за кратко движението на по "Г. С. Раковски" в столицата, а след това по бул. "Цар Освободител" се оправиха към Президентството, където вече са и гражданите, чийто протест днес започна от "Орлов мост".

Варна

"Да запалим монополите" отново "ще подпали" улиците на България

И днешната неделя, 10 март, няма да е по-различна от последните няколко недели в България. Защото отново хиляди българи ще излязат на у...

Морската ни столица отново изглежда най-активна - над 3000 граждани излязоха на протест, като броят им постоянно се увеличава, излязоха отново на протест по варненските улици, предаде БГНЕС.

Предвождани от рокери и кукери те тръгнаха на шествие по варненските улици в посока към жп гарата, където отново ще блокират пристигащи и заминаващи влакове. Днес е 29-ия ден от протестите във Варна.

Пловдив

Около 150 протестиращи тръгнаха за четвърта поредна неделя на митинг от площад пред Централна поща в посока общината, където декларираха, че ще искат оставката на кмета на Пловдив Иван Тотев, информира Агенция „Фокус”.

Един от протестиращите - Стоян Делов, заяви, че искат оставката на Тотев заради 35-процентното увеличение на местните данъци, както и по много други причини. Пред сградата на Общината протестиращите скандират: “Оставка” и “Тотев вън”. Те носят лозунги, насочени пряко срещу пловдивския кмет, един от които гласи: “Тотев не забравяй, че няма да си вечно кмет. Бъди мъж, подай си оставката”.

ДАНС следи протестите

ДАНС следи протестите. Това заяви председателят на парламентарната комисия за контрол на агенцията Камен Костадинов, предаде Стандарт ...

Страната

Благоевград, Велико Търново, Сливен – това са другите по-големи градове в страната, където днес има организирани протести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com