Чудотворна икона от Света гора пристига в София

27010
Чудотворна икона от Света гора пристига в София

В навечерието на светлото Рождество Христово у нас пристига отново чудотворна икона на Света Богородица от Света гора, Атон.

Това ще стане в 12.00 часа, когато чудотворната икона на Божията Майка "Старица" (Герондиса) от манастира Пантократор в Атон, ще бъде посрещната пред патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", предаде Агенция Фокус.

Бъдни вечер е

На 24 декември отбелязваме Бъдни вечер. Това е един от най-важните семейни празници, както и денят преди раждането на Христос. Наричаме...

Иконата, сътворила многобройни чудеса, е с уникална мозаечна изработка и огромни размери - около 2 метра височина. Вечерта пред нея и другите светини в патриаршеската катедрала ще започне празничното богослужение за Бъдни вечер, което ще оглави Негово високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, Наместник-председател на Светия Синод на Българската православна църква.

Утре, 25 декември, от 9.30 часа митрополит Кирил ще оглави празничната Света Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала. По това време православната светиня ще бъде изложена за поклонение на богомолците в "Свети Александър Невски", след което ще отпътува за Варна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com