Ден 32 от #ДАНСwithme: За блоговете - крепост и лозунгите - бомба

16148
Ден 32 от #ДАНСwithme: За блоговете - крепост и лозунгите - бомба

32-и ден продължават протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Днешната демонстрация е на фона на две събития от деня: Проучване на НЦИОМ за нагласите към кабинета и поредната идея за назначение на премиера Пламен Орешарски, предаде Стандарт нюз.

Според първото след изборите проучване на Националния център за изследване на общественото мнение 58% от пълнолетните българи в страната подкрепят протестите. 37% от тях искат оставката на кабинета.

Фандъкова: Кметът не бива и не може да прекратява протестите

Кметът не бива и не може да прекратява протестите, ако не искаме да приличаме на някои съседни страни. Това каза пред журналисти кметът...

В социалните мрежи силно обсъждани са и плановете за назначаване на арабиста Боян Чуков за шеф на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Тази номинация си спечели и критиките на президента Росен Плевнелиев.

Протестиращите са изпълнили пространството пред сградата на Министерски съвет, като много то тях са застанали и около фонтана на Президентството. Те отново скандират „Оставка” и „Мафия” и развяват българското знаме. Свирят на свирки и тромби като се чува и звук от тъпан. Има хора, които носят маски като тези на „Анонимните”.

Голяма част от събралите се носят лозунги, след които: „Всеки блог – печатна крепост срещу монополизма”, „Всеки лозунг – бомба, всеки балон – летяща крепост срещу олигархията”. Сред протестиращите има много велосипедисти, както и хора с деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com