Депутати искат реванш за пушачите

6839
Депутати искат реванш за пушачите

Независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов коментираха пред Тв7 драконовските мерки, приети от Парламента срещу тютюнопушенето на обществени места в страната. Двамата са решили да потърсят реванш от името на всички, засегнати от рестрикциите, предаде БЛИЦ.
Въпреки че е непушач, Кирил Гумнеров е категорично против забраната в този вид, защото смята, че е прекалено крайна и ще засегне много търговци, които издържат семействата си с едно кафене или ресторант. “Освен драконовски, мерките са и лицемерни, защото се водят паралелно с дебат за легализиране на марихуаната”, коментира Стоян Иванов.

Двамата народни представители не са против забраната по принцип, но са на мнение, че тя трябва да бъде под друга форма. Вариант за по-лек режим на рестрикциите например е заведенията, които имат салон за пушачи, да плащат по-високи данъци. Независимите депутати смятат, че промените трябва да стават постепенно, като в повечето европейски страни, където пушачите действително са намалели, но процесът е отнел дълги години.

За да се противопоставят на строгата забрана у нас, Гумнеров и Иванов подготвят проектозакон – провокация, който възнамеряват да внесат в Народното събрание. Предложението им е да се криминализира производството и продажбата на тютюневи изделия, защото не може от една страна да искаме големи продажби и приходи от акцизи, а от друга – да забраняваме пушенето, категорични са депутатите.

Редактор: Ая Косарова

Пушачите - нежелани на пазара на труда

Десетки безработни любители на цигарите се жалват, че им отказват работа заради порока, пише в. "Стандарт". "От месеци обикалям по инт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com