И тази вечер имаше протест в София

14408
И тази вечер имаше протест в София

Поредният протест в столицата официално приключи, предаде "Фокус". Все още на Орлов мост стоят около 50-тина души, но координаторите си тръгнаха. Очаква се исканията им да бъдат внесени при президента утре през деня, все още не се знае точно в колко часа. Исканията ще бъдат изпратени до медиите.

На мястото на протеста все още има две полицейски коли и жандармерия. Част от протестиращите призоваха хората да се съберат утре в 12.00 часа пред Президентството.

Шамара възпя протестите и се прицели в политиката

Рапърът Мишо Шамара обяви, че е създал химна на протестите - песента "Свобода". На пресконференция изпълнителят заяви, че иска чрез м...

Двама души бяха задържани по време на протеста, но в последствие те бяха освободени, заяви организатора Янаки Ганчев. Не се стигна до повторна намеса на полицията, тъй като протестиращите освободиха пътното платно. Протестиращите се преместиха до езерото Ариана на Орлов мост.

Причината за напрежението беше решението на протестиращите да блокират движението на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в посока към театър „София”. Част от тях седнаха на земята. Полицията призова всички мирни граждани да освободят пътното платно и да се разграничат от всички, които блокират движението.

Организаторите на протеста прочетоха имената на личностите, включени в Обществения съвет. Сред тях са имената на Огнян Донев, КРИБ, Константин Тренчев, председател на КТ "Подкрепа", Пламен Димитров, председател на КНСБ, Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара. Янаки Ганчев каза, че в Обществения съвет гражданското общество не е представено, защото в списъка са имената само на олигарси. Според него участниците в него ще обслужват своите интереси и ще продължават да водят България към задънена улица. Той призова протестиращите да се съберат отново в неделя на Орлов мост в 10.40, за да тръгнат в 11.00 часа към Президентството. Той отбеляза, че координаторите от 25-те града имат общи искания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com