Жертвите на трафик на хора у нас са най-много в ЕС

11694
Жертвите на трафик на хора у нас са най-много в ЕС

България и Румъния заемат челните места както по отношение на жертвите на трафика на хора в ЕС, така и по отношение на организаторите. Това показват данните от най-новия доклад на Европейската комисия по въпроса.

В периода 2008-2010 година жертвите на трафика на хора в ЕС са 23 632 души. В този двугодишен период има ръст от 18% на трафика на хора, а 13% по-малко трафиканти биват осъдени. Със 17% са намалели заподозрените в трафик на хора, а 75% от трафикантите са мъже.

Чуждоезиково обучение - нова форма на трафик на хора

Обучението на чужд език в европейски страни е една от последните форми, които се използват от трафикантите на хора. Много младежи се ...

В България през 2008 година има 250 случая на жертви на трафик на хора, докато през 2010 година вече са 432.

От всички жертви на трафикантите на хора 68% са жени, 17% са мъже, 12% са непълнолетни момичета и 3% са непълнолетни момчета. 62% от всички жертви са отвличани с цел сексуална експлоатация, а 25% - с цел принудителен труд. 61% са европейски граждани, 14% са африканци, 6% са азиатци, а 5% - от Латинска Америка.

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом заяви по време на оповестяването на на данните, че ЕК работи с българските и с румънските власти за по-ефективна борба с трафика на хора. Тя допълни, че жертва на трафик стават най-често хора от ромското малцинство.

Малстрьом счита,  че евентуално влизане на България и на Румъния в Шенген няма да влоши повече нещата, тъй като престъпниците и сега с лекота преминават европейските граници.

Условни присъди за трафик на хора

Четирима мъже и една жена бяха осъдени от Варненския районен съд за трафик на хора, съобщиха от съда.По силата на одобрено споразумение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com