Чуждоезиково обучение - нова форма на трафик на хора

10718
Чуждоезиково обучение - нова форма на трафик на хора

Обучението на чужд език в европейски страни е една от последните форми, които се използват от трафикантите на хора. Много младежи се подлъгват по обяви с желанието да научат друг език и заминават в чужбина. Това стана ясно по време на конференцията на тема "Трафик на хора - мерки за противодействие в държавната политика и ролята на неправителствения сектор", която се провежда в хотел "Хилтън", предаде Стандарт нюз.

Във форума участват представители на фондация "Ханс Зайдел", МВР и националната комисия за борба с трафика на хора. Според Антоанета Василева, секретар на националната комисия за миналата година са получени 70 сигнала от граждани, които касаят трафика на хора, а пострадалите от това престъпление са 126. 80% от случаите са свързани предимно със сексуална експлоатация, а по-малко са жертвите на трудова експлоатация.

Условни присъди за трафик на хора

Четирима мъже и една жена бяха осъдени от Варненския районен съд за трафик на хора, съобщиха от съда.По силата на одобрено споразумение...

Според статистиката общо 78 са жертвите, които са получили подкрепа в кризисните центрове за настаняване. За важността на проблема говори и проф. Урсула Менле, зам.-председател на фондация "Ханс Зайдел". Според нея в Германия има тясно сътрудничество между полиция, правосъдие и неправителствени организации за борба с трафика на хора. От 100 жени, които са били задържани като жертви на трафика, само 1 обаче стига до това да дава показания пред съдия, тъй като жертвите се страхуват.

Проблемът в Германия е, че тъй като проституцията е легализирана, е много трудно за експертите да разграничат легалното от нелегалното продаване на плът. Депутатът в Европейския парламент Мария Габриел нарече трафика на хора съвременно робство. Тя каза, че 79 на сто от жертвите са жени и момичета. Очерта и петте приоритета за борба с трафика. Сред тях е осъществяване на правен анализ на уродливото явление, който трябва да бъде готов до 2016 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com