Мушараф: Готов съм за затвора, макар да съм невинен

4689
Мушараф: Готов съм за затвора, макар да съм невинен

Первез Мушараф, бивш президент на Пакистан, който неотдавна се завърна в родината си, за да участва в изборите през май, заяви, че не е сторил "нищо лошо", докато е бил на власт. Той обаче е готов да влезе в затвора, ако бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения. Това съобщава БГНЕС.

"Генерал Мушараф", който управлява страната от 1999 до 2008 г., е изправен пред съд за своята предполагаема роля в две убийства – на бореца за независимост на Белуджистан Акбар Бугни през 2006 г. и на бившата министър-председателка Беназир Бхуто през 2007 г., както и за незаконно уволняване на съдии през същата година.

Афганистански град беше признат за център на ислямската цивилизация

Град Газни, който се намира в Западен Афганистан, с решение на ЮНЕСКО беше провъзгласен за център на ислямската цивилизация, предаде Би...

Пакистански адвокати също така се опитват да убедят Върховния съд да предприеме срещу Мушараф процедури за "държавно предателство" заради въвеждането от него на извънредно положение през 2007 г. По този въпрос днес имаше съдебно заседание, но то бе отложено за сряда.

"Моите адвокати ще внесат отговора ми в съда, но в сърцето си аз съм убеден, че не съм направил нищо лошо", подчерта Первез Мушараф на пресконференция в хиперохраняваната си резиденция в предградие на столицата Исламабад. На въпрос дали е готов да излежи присъда в затвора, ако бъде осъден по някое от тези обвинения, той отговори: "Ако такава е присъдата аз съм готов да я излежа."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com