Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследват четирима българи, опитали да внесат 63 400 къса цигари в Румъния

13 май 2024, 20:52 часа • 925 прочитания

Четирима български граждани са разследвани за опит да внесат контрабандно в Румъния през граничен пункт Гюргево общо 63 400 къса цигари, укрити в два микробуса и два автомобила, предаде агенция Аджерпрес.

Още: "Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Румънската гранична полиция е проверила два микробуса и два автомобила с германски регистрационни табели, управлявани от четирима български граждани на възраст между 21 и 48 години. Полицаите са открили общо 63 400 къса цигари или 3170 кутии, скрити в багажа на пътниците, в багажниците и в покрива на превозните средства. Цигарите са били с турски и с български бандероли, а шофьорите не са успели да представят документи за произхода им, съобщава Аджерпрес, като се позовава на днешно прессъобщение на Териториалния инспекторат на гранична полиция Гюргево.

Още: По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Общата стойност на цигарите, които са иззети, е приблизително 96 000 леи (37 731 лв.). Единият от шофьорите, на 31 години, е разследван за контрабанда, а останалите – за притежание или търговия на територията на Румъния на акцизни стоки над лимита от 10 000 къса цигари, пише БТА.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес