Условни присъди за трафик на хора

13158
Условни присъди за трафик на хора

Четирима мъже и една жена бяха осъдени от Варненския районен съд за трафик на хора, съобщиха от съда.

По силата на одобрено споразумение, съдът наложи различни условни наказания на четиримата подсъдими по делото - 38-годишната В. Михова, 42-годишния П.Петков, 27-год. С.Тодоров и 21-год. Й. Йорданов.

Обвиненията срещу четиримата са за това, че по различно време в периода от началото на 2010 год. до 5 юни 2012 год. във Варна, при продължавано престъпление и при съучастие в някои от случаите, са набирали и приемали отделни лица, с цел да бъдат използвани за развратни действия.

Деянията са извършвани в апартаменти под наем, независимо от съгласието на пострадалите жени, чрез обещаване, даване и получаване на облаги. 38-годишната В. Михова, която призна вина за набирането и приемането на пет отделни жени, както и нейният съучастник по отношение на три от пострадалите – 27-год. С.Тодоров, получиха наказания от по 2 години и 11 месеца лишаване от свобода, отложени с 5 години изпитателен срок. 21-годишният Й.Йорданов бе осъден на 2 години и 10 месеца условно за съучастие и като съизвършител с подсъдимата Михова при един от случаите на трафик. Четвъртият подсъдим – 42-год. П.Петков, получи за набиране и приемане на отделно лице наказание от 2 г. и 9 месеца лишаване от свобода, също отложено с изпитателен срок от 5 години. Четиримата подсъдими са с чисто съдебно минало до момента. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Съдът оправда част от "Наглите"

Софийски апелативен съд (САС) оправда частично още от "Наглите", предаде БГНЕС. Софийски апелативен съд оправда Ивайло Евтимов за отвл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com