Метър сняг и критична ситуация в Тетевен

11856
Метър сняг и критична ситуация в Тетевен
10 населени места са без достъп и трето денонощие без ток

Критична е зимната обстановка в Община Тетевен. Със заповед на кмета е обявено бедствено положение, съобщиха от общината.

На места снежната покривка достига близо 1 м. Продължава почистването на пътищата и възстановяването на електропреносната мрежа и инфраструктурата на територията на общината.
Курортното селище Рибарица, както и още около 10 населени места, са без достъп. Трето денонощие 60 % от населението на общината /12 000 души/ е без ток. Прекъснати са телефонни, интернет, мобилни и други видове комуникации, което възпрепятства информираността на гражданите.

София се бори с пързалката по улиците

През изминалата нощ фирмите, ангажирани с почистването в София, са извършили обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване във вси...

Отменени са учебните занятия на територията на цялата община до второ нареждане.

Създадена е организация за мобилизиране на хора и техника за преодоляване на кризисната ситуация. Свикан е Общински кризисен щаб.

Остава бедственото положение и в община Чепеларе.

Към момента без ток са един квартал на Чепеларе, както и селата Проглед, Острица, Лилеково, Зорница, Богутево и Забърдо. Заради усложнената обстановка, днес учениците няма да ходят на училище, а що се отнася до детските градини, родителите преценяват дали да пуснат децата си, тъй като сутринта температурите в сградите са били между 13 и 17 градуса.

Кризисен щаб в Чепеларе

В Чепеларе се очаква да има заседание на кризисния щаб за обсъждане на обстановката. Вчера в общината бе обявено бедствено положение. ...

Над 50 см е новата снежна покривка в града, а по високите места, където се отстраняват аварии, снегът достига до 150 см. Вече е осигурен достъпът до всички населени места в общината, но се работи бавно, тъй като условията са тежки. Заради тежкия сняг непрекъснато падат дървета и късат кабели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...