Митов: До момента няма увеличен миграционен натиск по границите

1684
Митов: До момента няма увеличен миграционен натиск по границите
Снимка: БГНЕС

До момента няма никакви данни за увеличен миграционен натиск по нашите граници.

Това каза външният министър Даниел Митов, цитиран от БГНЕС.

Митов: Няма проблем с нашия консул в Истанбул

"Няма проблем с нашия генерален консул в Истанбул, той е там и си изпълнява задълженията с мандата, с който е изпратен. Информацията, ...

“Имайки предвид обявеното много сериозно послание, което прозвуча от Брюксел, а именно, че балканският маршрут е затворен, ние следим потенциалните миграционни потоци”, допълни още той. Министърът също така заяви, че страната е в договореност за система за ранно предупреждение със своите турски и гръцки съседи.

“Имайки предвид проведеното учение и подготвеността на българската държава, аз се съмнявам, че маршрутът им би бил избран в посока България”, заяви още министърът.

Той също така повтори, че българската държава е взела всички действия и мерки за защита, за да се предотвратят всякакви потенциални рискове от увеличаване на такъв натиск, ако се появи и по други граници.

Митов посочи, че договореният в Брюксел в началото на седмицата план за връщане на мигранти в Турция има много противоречиви елементи и такива, които имат нужда от доизясняване, като това как ще се извършва при връщането на незаконните мигранти и бежанците.

Митов: Ситуацията на границата с Гърция е истински абсурдна

Ситуацията на границата с Гърция е истински абсурдна, но се надяваме, че ще може да бъде преодоляна най-бързо време. Това заяви външния...

“Въпреки това важен елемент от изминалата в понеделник среща е и желанието и намерението реадмисионното споразумение да започне да се изпълнява максимално бързо”, заяви министърът. Той допълни, че важен е и поетият ангажимент и намерение на Анкара, освен да съдейства за прекратяване на бежанския поток през Егейско море и през Гърция, да не допуска и създаването на нови маршрути, като фокусът трябва да е върху трафикантите на хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com