Новини или Novini - картината на печата за 8 октомври

2917
Новини или Novini - картината на печата за 8 октомври
Снимка: iStock/Guliver

Началото на всяка седмица е изключително трудно – защото трябва да се върнеш към задачите, които винаги чакат и никога не са довършени. Трябва отново да завъртиш машината, която те храни – а е толкова лесно да забравиш. Но ако забравиш, вече няма да си ти – така, както никога не би бил, ако оставиш светът да минава покрай теб.

Вестник "Сега"

Прокламираната като безплатна програма за саниране струва средно по 1 млн. лева на блок, пише вестникът на Сашо Дончев. Медията се позовава на отговор на регионалното министерство на депутатски въпрос. Дотук по програмата са изхарчени 2 млрд. лева, а е завършено санирането на само 1364 блока.

Друг акцент, на който медията обръща внимание, е идеята за оскъпяване на ваучерите за храна чрез облагане с ДДС. Данъкът ще се плаща от работодателите, но какво ще стане предвид факта, че крайните потребители в магазините също плащат ДДС не е ясно.

Вестник "24 часа"

Централна тема на вестника е случаят с Деница Гаджева – съпругата на Волен Сидеров, която беше замесена в инцидент на пътя. Гаджева стана жертва, след като судански гражданин, който дори няма документ, позволяващ му законно да кара кола в България, я засече и се стигна до лек удар. Чак след като е засегнат лично от войната по българските пътища, Сидеров открива топлата вода - че МВР било "прогнила система". Оказа се обаче, че суданецът, който е статист в "Непобедимите 3", всъщност карал на практика редовно, защото документите му не били преведени навреме. А в цялата история се намесва и Николай Бареков, който разкри, че става въпрос за Гаджева и обяви, че щял да започне сътрудничество с "Атака".

Вестник "Труд"

Вестникът набляга на убийството на водещата от русенската телевизия TVN Виктория Маринова. Според „Труд” основно се разследват три версии – изнасилване, нападение заради работата ѝ и личен живот. Във връзка с жестокото убийство премиерът Бойко Борисов засегна темата за възможностите на Института по криминалистика и как желае той да стане "такъв, какъвто гледате по филмите".

Друг акцент - според разследване на медията производителят на минерална вода "Михалково" бутилира вода години наред от нелегален водопровод.

Вестник "Монитор"

Акцент на вестника е идеята на главния прокурор Сотир Цацаров жандармерията да се включи по-усърдно в опазването на обществения ред. Цацаров смята, че със засиленото присъствие ан жандармерията ще се противодейства повече на битовата престъпност. А по време на национално съвещание на ръководството на МВР премиерът Бойко Борисов изпъкна с поредното противоречиво изказване – че хем не можело полицията да казва на близки на пострадали да не говорят пред медиите, хем се оправда как трябвало да се строят пътища, за да се движели автомобилите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com