Пловдивчани замесени в кокаиновата афера

4241
Пловдивчани замесени в кокаиновата афера
Засега броят на арестуваните участници в схемата не се съобщава

Вече има арестувани за пратката от 67 кг кокаин на стойност за над 100 млн. лв., която беше задържана в Русе, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов в Свищов, където срещна със студенти и преподаватели от Стопанската академия "Димитър Ценов". Цветанов обяви още, че задържаните са български граждани и предимно от Пловдив, предаде БЛИЦ.
Министърът отказа да уточни колко души са арестувани при акцията, съобщи БНР.

"Има задържани лица и колегите продължават своята работа по спедиторските фирми, които са осъществявали този пренос. Работим усилено, за да документираме цялата престъпна дейност по канала, който трябва да бъде осуетен, и да не се извършват такива престъпления", каза вътрешният министър и добави, че всяко количество минава през територията на няколко държави и дестинацията не е произволно избрана.

По думите е абсолютно ясно през кои страни точно ще мине пратката. "Разбира се, съответният получател, както и тези, които трябва да подсигуряват пратката по пътя до крайния потребител, също са ясни. За нас е важно, че България като външна граница на ЕС успява да спре подобни количества и те не влизат в ЕС".

Според Цветанов днес е много по-приятно да се работш срещу тежката организирана престъпност, защото има сериозен интегритет на всички правоохранителни служби по целия свят. "Днес ние го отчитаме като един сериозен резултат от съвместната работа с нашите партньори", каза Цветанов.

 

Българин погълнал 800 грама кокаин на френско летище

Българин, погълнал 800 грама кокаин, е задържан на френско летище, съобщиха от пресцентъра на МВР. Трафикантът е задържан при провед...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com