Пожарът в Свиленградско е овладян от трите страни

4628
Пожарът в Свиленградско е овладян от трите страни

В Свиленградско от три страни пожарът е овладян. Работи се по фронтовете откъм село Студена и от северна посока.

Това заяви старши комисар Васил Василев, заместник-директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" пред БНР, предаде БГНЕС. Съсредоточени са силите и средствата и се работи по локализирането на пожара. Трудност е това, че се засили вятърът. От другата страна на село Студена възникна ново огнище. Нататък също са насочени екипи. Има около 35-40 души доброволци за гасене на пожара, добави Василев.

И най-малката искра за секунди обхваща много големи площи, така че всякакви дейности, свързани с огън или с палене, трябва да бъдат прекратени, призова Василев. Остава много висока опасността от пожари и в област Ямбол.

Припомняме, че пожарът в Свиленградско се възобнови на 26 август в късния следобед. На място са представители от Регионална дирекция по горите – Кърджали, изнесените звена на дирекцията в Хасково и Свиленград, както и специализираните групи за гасене от Държавните горски стопанства – Свиленград, Хасково и Кърджали. Всички налични хора и ресурси са привлечени за овладяването на огъня. Използват се специализираните автомобили за гасене на горски пожари и високопроходими моторни превозни средства. Включена е и тежка техника за направата на просеки.

Вертолет Ми-17 от военно формирование 32040 – Крумово участва в гасенето на горския пожар в землището на селата Студена, Михалич и Равна Гора, община Свиленград. Четиричленният екипаж излетя в 08.27 часа от летище Крумово в помощ на структурите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР.

Пожарът в Елховско обхванал 1500 декара

Ограничено е разпространението на пожара към границата с Турция в Елховско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ямбол. Около...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com