Продължават гасенето на пожарите в Кюстендилско

3313
Продължават гасенето на пожарите в Кюстендилско

Продължават гасаческите действия в труднодостъпната местност в Рила планина – пожарът възникна на 19 август. Днес гасят 40 души служители на ОУПБЗН, служители на НП „Рила” и горското стопанство, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР -Кюстендил.

Пожарът е локализиран, низов е и общо засегнатата територия от огъня се изчислява на 250 дка. 50 души - пожарникари, спасители, доброволци доугасяват пожара, възникнал на 20 август в землището на с. Пастра, който в резултат на силния вятър вчера след 15.00 ч е преминал във върхов, привечер бе овладян. Общо засегнатата площ от огъня е 250 дка, 20 дка от тях е а унищожената борова растителност. През нощта бяха осигурени дежурства в района на двата пожара. Снощи, малко преди 20.00 ч, е получен сигнал за пожар в смесена гора в землището на село Ваксево, общ. Невестино. Гасили са екипи на РСПБЗН –Кюстендил и Горско стопанство “Невестино”, пожарът се е развил на площ от около 10-15 дка.

Около 100 души гасят пожар край Долна Баня

Снощи е пламнал пожар край Долна Баня. Директорът на общинското горско стопанство Борислав Попов съобщи по БНР, че до момента са оп...

Тази сутрин доугасяването на пожара продължава, няма опасност за къщи и хора. Вчера екипи на РСПБЗН от Кюстендил, Бобов дол и Дупница са гасили 5 пожара причинени поради небрежност. 3 от пожарите са възникнали в землището на гр. Дупница – щети е нанесъл пожарът в района на местността “Кара Болика”. Той е обхванал площ от 60 дка сухи треви и храсти, изоставени лозя – изгорели са 3 бараки, няма пострадали хора. Днес ще се извърши оглед, за да се установи засегнати ли са и други вилни имоти. РУП Дупница работи по установяване на причинителя на пожара.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com