Родопите в пламъци

7134
Родопите в пламъци

Около 400 декара борова гора между кърджалийските села Мост и Бащино горят от 15,30 ч., огнищата са няколко, предаде БГНЕС.

На мястото са 8 пожарни от Джебел, Момчилград и Кърджали, огнеборците потушават останалите неизгасени две огнища, съобщи комисар Христо Тодоров, който е край пожара. Според него ситуацията е под контрол. Областният управител Иванка Таушанова също е там, след като се натъкнала на бедствието при служебно пътуване в района.

Според нея все още е рано да се каже коя е причината за огъня, тъй като хората са съсредоточени в гасенето му. Най-вероятно първо са пламнали треви, които са пренесли пламъците върху боровете, каза тя.

Локализиран е пожарът в Стара планина. Огнената стихия е обхванала площ от около 470 дка горска растителност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Локализиран е пожарът между старопланинските села Станчов хан и Райковци. В борбата със стихията участват около 180 пожарникари, горски стопани и служители на Българската армия. Силно пресечената местност затруднява работата на гасаческите групи. Няма опасност за хората и тяхното имущество в района. На територията на страната има още три по-сериозни пожара.

Локализиран е огънят край хасковското село Великан, обхванал около 600 дка треви, храсти и гора. По-рано през деня пътят на пожар бе пресечен на метри от населеното място благодарение на бързата и адекватна намеса на огнеборците. Към момента няма опасност за селото и жителите му.

Край вилната зона на Сливен горят около 200 дка борова гора. Вятърът затруднява работата на екипите пожарникари и лесничеи. Няма опасност за имуществото на хората и за близкото населено място – с. Чинтулово.

Голям пожар гори край Благоевград

Голям пожар гори край село Падеш до Благоевград, предаде БГНЕС. Огънят избухна към 16 часа, тръгнал от сухи треви от дерето, след коет...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com