СДС: Борисов, не се крий

7954
СДС: Борисов, не се крий
Предизборните обещания на ГЕРБ за открито и прозрачно управление са превърнати в махленска кавга с БСП и Доган кой е по-крадлив, обявиха сините

СДС атакува остро управлението на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

Според оценката на сините "тройната коалиция от три години не управлява, но техните методи, стил на работа и кадри продължават да обитават кабинетите и коридорите на изпълнителната власт".

Сините: Полицейщината се превръща в ежедневие

Полицейското насилие в българското общество вече се превръща в норма. За пореден път станахме свидели на полицейски произвол от странат...

"Предизборните обещания на ГЕРБ за открито и прозрачно управление са превърнати в махленска кавга с БСП и движението на Доган кой е по-крадлив", обявиха по време на пресконференция от СДС.

По думите на сините премиерът Бойко Борисов крие истината за раздадените пари по министерствата с популисткия призив да върнат нещо, което те отказват да признаят, че са взели.

"Вместо да ги призове да кажат цялата истина, той участва заедно с тях в скриването на информация, която се отнася до разходването на пари събрани от всички български граждани в условията на икономическа и финансова криза", категорични са сините.

В отчетите на министерствата за изпълнение на бюджета за 2011 година по програми има стряскащи цифри за раздадено Допълнително материално стимулиране - Министерство на финансите 55 085 865 лева, Министерски съвет - 4 254 430 лева, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма - 4 274 312 лева, МВР - 20 058 798, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията - 2 453 426 лева (към септември 2011 г.). В здравеопазването са раздадени почти 10 милиона лева, от които 2.5 милиона награди, а министър Стефан Константгинов едва преди дни разбрал какви са цените на лекарствата. Министерството на земеделието и храните е съставило неверен и нечестен финансов отчет за 2010 година, според Сметната палата, посочват сините.

СДС против строежа на ядрена мощност

Ядрена мощност на този етап не е необходимо да се строи. Това се посочва в декларация на СДС, предоставена на БТА. При рекордните кол...

Министерствата продължават да крият какви бонуси са раздавани, отказват да спазват закона за достъп до информация и ще се наложи да отговарят пред съда! Премиерът две седмици не може да намери отговор на въпросите, които му изпратихме и се държи сякаш за първи път чува какво правят министрите му.

СДС настояха този цирк да спре, министър-председателят да каже цялата истината и да не се крие зад министрите! Прозрачното и открито управление отдавна приключи и започна състезанието с БСП и ДПС, кой лъже и краде повече, допълниха от партията.

СДС настоя доказалите се като некадърни министри на здравеопазването и земеделието да си ходят, а „лошият Цветанов" да обясни разликата между 50 хиляди и 20 милиона лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество