Софийска вода е готова да говори за ревизия на концесионния договор

6099
Софийска вода е готова да говори за ревизия на концесионния договор

В свое официално съобщение "Софийска вода" изрази готовност да обсъди ревизия на концесионния договор за ползване на водната инфраструктура на столицата.

Компанията, която се управлява от френската Veolia, е готова да участва в работната група, която беше създадена на 19 юли тази година с решение на Столичния общински съвет (СОС), за да направи ревизия на концесионния договор. В съобщението си "Софийска вода" посочва, че "работи в интерес на 1,5 млн. граждани на територията на Столичната община и „ще продължи да води открит и прозрачен диалог с компетентните институции по темите и проблемите, които засягат интересите на нейните потребители", предаде Стандарт Нюз.

Не може да има референдум за "Софийска вода", казва директорът на дружеството

Не би трябвало да има референдум за "Софийска вода". Това заяви в сутрешния блок на БНТ Мариана Итева, изпълнителен директор на "Софийс...

Съобщението е следствие на повдигнатия въпрос в началото на август от общински съветници на София от ВМРО и БСП за провеждането на местен референдум с въпрос да се прекрати ли договора със „Софийска вода" за доставката и пречистването на водата на столичани и околни села. От дружеството твърдяха, че няма правна възможност договорът да бъде прекратен на база на резултатите на референдум, без да има платени неустойки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com