"ВОЛЯ": Администрацията трябва да е слуга на хората, не обратното

2917
"ВОЛЯ": Администрацията трябва да е слуга на хората, не обратното

Администрацията трябва да е слуга на хората, а не обратното, както е в момента. Това заяви от парламентарната трибуна Боряна Георгиева. Депутатът от "ВОЛЯ" се изказа по повод доклада за дейността на Омбудсмана Мая Манолова през 2016 г., който беше внесен в НС.

Позицията на единствената антисистемна партия бе в подкрепа на работата на дейността на Манолова, като бе изтъкнато, че от години "за първи път ролята на Омбудсман придобива реален образ и авторитет". "От "ВОЛЯ" сме доволни, че тя прие нашите предложения за поправки в ГПК по отношение на работата на частните съдебни изпълнители, имахме възможност да обменим идеи и смятам, че обществото ще приветства резултата. Но! От друга страна - отчетените десетки хиляди жалби на хората, които търсят г-жа Манолова като последна инстанция за помощ, не говори добре за работата на всички останали институции", каза още Георгиева.

Веселин Марешки: Не искам да отговарям на такива като Румен Петров

Не искам да отговарям на такива като Румен Петров. Хората са му дали оценка и са го свалили от политиката. Същите тези преди ме обвиняв...

Народният представител нарече доклада по-скоро тревожен и отбеляза факта, че огромната армия от държавни служители или не са си на мястото, или има явна некомпетентност, или контролът на работата липсва.

"Не бива да виждаме своеволия в едно или друго учреждение или държавно предприятие, размотаване на хората по гишета, искане на подкупи и какво ли още не - всеки български гражданин постоянно се сблъсква с това. Няма как да очакваме от Омбудсмана да реши проблемите на 7 милиона. Смятам, че работата на политиците ще е свършена тогава, когато все по-малко хора ще го търсят отчаяно Омбудсмана за помощ", завърши Георгиева.

Тя за пореден път потвърди, че "ВОЛЯ" ще продължи да бъде антисистема партия и ще се противопоставя яростно на всички действия на управляващи или опозиция, които целят явно ощетяване на хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика