X
 
 

ВСС официално предложи Чолаков за председател на ВАС

587 0
photo of ВСС официално предложи Чолаков за председател на ВАС
Снимка: БГНЕС
ВСС изпрати предложение до президента за назначаването на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд.

„Днес, 12.09.2017 г., на основание чл. 129, ал. 2 от Конституцията на Република България, до президента на Република България бе изпратено извлечение от решението на Пленума на Висшия съдебен съвет по протокол № 26/11.09.2017 г., с предложение за издаване на указ за назначаване на Георги Златев Чолаков за председател на Върховния административен съд“, се казва в съобщението на ВСС.

Пленумът на ВСС ще изслуша двамата кандидати за председател на ВАС

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще изслуша на 11 септември 2017 г. двамата кандидати за председател на Върховния административен съд &...

Припомняме, че на 11 септември Георги Чолаков беше избран от пленума на ВСС за председател на ВАС. За него гласуваха 20 магистрати от необходимите 17. За опонента на Чолаков съдия Соня Янкулова гласуваха 5 магистрати.

След като резултатите от гласуването станаха ясни министърът на правосъдието Цецка Цачева обяви, че има избран кандидат за председател на ВАС, а неговата кандидатура ще бъде предложена на държавния глава Румен Радев за утвърждаване.

Георги Златев Чолаков – съдия във Върховния административен съд, е номиниран от 79 съдии от Върховния административен съд. Той има над 25 години общ юридически стаж, от които над 10 години като съдия. Постъпва в съдебната система през 1992 г. като стажант-съдия в Окръжен съд - Сливен, а от 20.07.1992 г. е съдия в Районен съд – Котел, където от 14.12.1992 г. до 11.03.1993 г. е председател. В периода 1993 г. – 1995 г. е председател на Районен съд – Сливен, след което работи като адвокат.

Гатев се жалва във ВАС за отнетия му достъп до квалифицирана информация

Зам.-председателят на Националното бюро за контрол на СРС (НБКСРС) Георги Гатев е подал жалба до Върховния административен съд за отнет...

След спечелен конкурс на 14.05.2007 г. заема длъжност „съдия“, а впоследствие става заместник-председател на Административен съд – Сливен. В периода 01.03.2009 г. до 01.03.2012 г. е нотариус, след което постъпва като съдия във Върховния административен съд. От 01.07.2013 г. и към момента е председател на второ отделение там. Кандидатът има преподавателска практика в Националния институт на правосъдието по проблеми, свързани с прилагането на Закона за устройство на територията и на Закона за кадастъра и имотния регистър.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 23 май

Овен В първата част от деня може да ви засипят спомени. Някои ваши притеснения са отишли прекалено далеч, за да де връщате и да съжал...