X
 
 

Забраняват фермерските пазари в София и страната

6919 1
photo of Забраняват фермерските пазари в София и страната
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Фермерски пазари, на които производители предлагат храни от животински произход, се спират. Кашкавал, кайма, месо, сирене и т.н. ще може да се купуват само от магазини, пише в. "24 часа".

Това са нови мерки, които се предприемат за ограничаване на африканската чума по свинете. Вирусът се предава лесно - чрез опаковки, оборудване, дрехи и други. Той може да бъде пренесен и в месо, суджуци, сухи мезета, маринована сланина и т.н.

Още един фермерски пазар със здравословни български продукти отваря в София

Хора и автентични фолклорни изпълнения планират организаторите за официалното откриване на Фермерски пазар "Ситняково" тази събота (19 ...

Става обаче въпрос за забрана на пазари, на които има нерегистрирани по Търговския закон производители. Иначе ограничения може да има само за продаващи свинско месо и продукти от свинско месо, потвърди фермер от Пловдивско пред Actualno.com.

Забраната за продажба на храни от животински произход извън магазините вече е въведена със заповед на Камен Николов – директор на Областната дирекция по безопасност на храните в София. Тя важи за територията на Столичната община, но от Aгенцията по храните обясниха, че същите мерки ще бъдат предприети и в други части на страната.

В документа се посочва още, че се забраняват търговията, придвижването и транспортирането на домашни свине. Изключение има само за свиневъдни стопанства и ферми, предназначени за незабавно клане или за доотглеждане.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално