Започва проверка за използването на колани от водачи и пътници

3362
Започва проверка за използването на колани от водачи и пътници
Снимка: radio-sz.net

Започва засилена проверка за използването на обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства.

В рамките на операция на TISPOL пътните полицаи ще проверяват и ползването на обезопасителни каски от мотористи и техните спътници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пътна полиция започва засилени проверки за колани

Стартира засилена проверка за използването на обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства. В рамките на...

От днес до 13 септември, по инициатива на TISPOL, на територията на всички държави-членки на европейската организация, ще се проведе полицейска операция за контрол на пътното движение. Проверките ще се съсредоточат върху използването на: обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства, на детските обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите, както и на обезопасителните каски от мотористи и техните спътници, пише БГНЕС.

Основната цел на операцията е превенция, съобщават от МВР. От там посочват и че, от проведената през март аналогична проверка е видно, че намалява броят на участниците в пътното движение, които не спазват въведените стандарти за използването на обезопасителни системи по време на пътуване.

От проверените у нас 12 149 моторни превозни средства са установени 1 651 нарушения /13.6 %/. Така страната ни се доближава до водещите европейски държави, казват от министерството. Същевременно се отчита, че не са постигнати необходимите резултати в ползването на обезопасителни колани на пътници на задните седалки и детски обезопасителни системи. През летните месеци се наблюдава и нарастване на установените нарушения от водачите и пътниците на мотоциклети.

В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите.

Най-много нарушения за 1 седмица има в София, съобщи МВР

11 779 е общият брой нарушения, установени от служителите на „Пътна полиция“ при осъществения пътен контрол за периода от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com