X
 
 

Предизборно: СО изготвя концепция за довеждащ транспорт до новите линии на метрото

1525 0
photo of Предизборно: СО изготвя концепция за довеждащ транспорт до новите линии на метрото
Снимка: Спаси София
В момента Столична община изготвя концепция за довеждащ транспорт до новите линии на метрото. Това каза кметът Йорданка Фандъкова при представянето на нов тестови електробус, съобщиха от Столична община. „Специално за район „Овча купел“, който ни е пилотен, повечето улици не са достатъчно широки. Затова взехме решение да направим пробив за малки 6-метрови електробуси. Имаме възможност по ОП „Околна среда“ да получим финансиране за такива автобуси. Безспорно те са най-екологични с нулеви емисии. Затова и днес „Столичният автотранспорт“ прави тест на първия такъв малък електробус“.

Йорданка Фандъкова допълни, че Столична община има възможност да закупи 30 такива електробуса. „Надяваме се, че тестовете ще дадат повече възможности на Столичен автотранспорт да подготви добре процедурата“, посочи тя.

Не, в София не се живее по-добре

Автобусната линия №72 от градския транспорт в София неведнъж е възпявана от клетите граждани, които са имали нещастието да я ползват. А...

Кметът напомни, че по улиците на София вече се движат 20 електробуса. „Но за мен е много важно да можем да подготвим навреме възможността хората от кварталите, в които предстои пускането на третия лъч на метрото да могат да стигнат до него и да го използват“, допълни кметът.

Фандъкова каза, че на последната сесия на Столичния общински съвет нейният доклад за кандидатстване за закупуване на общо 82 електробуса е бил приет. 52 от тях ще бъдат поръчани от Автотранспорта, 30 - са малки, 6-метрови. Останалите 30 ще бъдат поръчани от Столичния електротранспорт. „Заедно с това ще закупим още 30 тролейбуса и 25 нови трамвая“, посочи Фандъкова.

Пилотно този електробус ще се движи в кварталите „Овча купел“ и „Люлин“, обясни още Фандъкова. „За „Овча купел“ имаме изработена схема на движение. Колегите работят и за другите квартали. Надявам се до средата на следващата година, когато трябва да бъдат готови последните 4 км от новостроящото се в момента метро, да имаме готовност и с тези малки електробуси“, каза още тя.

Кметът изрично подчерта, че по време на тестовия период пътници няма да бъдат превозвани в електробусите.

Като не можеш да строиш, ще го заградиш

Сагата със строежа при блок 73 в столичния квартал "Младост 1" продължава. След забраната за строителство от Столичния общински съвет (...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...