Фандъкова отдаде сигнала на “Спаси София” на предизборната кампания

21124
Фандъкова отдаде сигнала на “Спаси София” на предизборната кампания
Снимка: БГНЕС

Строителният надзор е признал 31 дни с лошо време през летния сезон с Акт 10. Не разбирам, ако е имало сигнал на 28 декември, той да се споделя днес.

Това коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод подадения от активистите „Спаси София сигнал в Софийската градска прокуратура. В него организацията сигнализира за извършени сериозни нередности, касаещи срока на изпълнението на обекта и качеството на извършената работа.

Плащало ли се е за работа по "Граф Игнатиев", когато официално се е почивало?

За незаконно строителство по ул. "Граф Игнатиев" сезираха прокуратура от неправителствената организация "Спаси София". НПО-то е устано...

Активистите подадоха сигнал до Прокуратурата и за незаконно строителство на обекта в дни с издаден акт за спиране на строителство. Те обясняват, че Акт 10 означава замразяване на строителната площадка и издаването му забранява извършването на каквито и да е строителни дейности на обекта. От Спаси София обаче констатират чрез снимков материал, че в дните с издаден Акт 10, строителството по "Графа" продължава.

„Ясно е, че е предизборна кампания за местните избори през октомври, ясно е, че участват в нея, защото за мен не ми звучи достатъчно сериозно и отговорно към гражданите. Ако на 28 декември си имал сигнал, ако нямаш доверие и го дадеш на възложителя – дай го на ДНСК, това е органът, който може да наложи акт при спрян Акт 10“, коментира Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

От друга страна, според кмета, надзорът е признал два пъти по-малко дни, отколкото е поискал изпълнителят, защото е изискана информация от НИМХ. „Така, че всеки ден , който е признат, имам уверението, че е дните са признати на базата на такъв документ“.

Всички обвинения, според кмета, са част от предстоящата предизборна кампания, като целта им е да се изваждат обвинения „на час по лъжичка“. На въпрос дали активистите се явяват политически опонент, Фандъкова заяви, че не иска да коментира „Спаси София“.

Не, в София не се живее по-добре

Автобусната линия №72 от градския транспорт в София неведнъж е възпявана от клетите граждани, които са имали нещастието да я ползват. А...

Припомняме, че по-рано днес активистите от Спаси София внесоха в Софийска градска прокуратура нов сигнал, свързан с ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Според организацията съществуват съмнения за извършени сериозни нередности, касаещи срока на изпълнението на обекта и качеството на извършената работа.

От организацията показаха официални документи, удостоверяващи, че строителят е получил 86 дни призната отсрочка за изграждането на ул. "Граф Игнатиев". През този период строителният надзор и Столичната община, в качеството си на възложител, са одобрили съставянето на Акт 10 за спиране на строителството поради "лоши метеорологични условия" и "интензивни валежи" обектът би трябвало да е замразен. Справка на НИМХ за тези периоди показва, че съществени валежи или отрицателни температури е имало през около половината от одобрените дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com