Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

15 май 2024, 20:11 часа

Изразяването на благодарност не винаги е лесно. В преследване на нереалистични цели и идеали хората винаги остават с малко от това, което вече имат, и затова чувството на благодарност често се забравя. Вероятно сте чували много за това как Вселената обича онези, които казват „благодаря“ - и това е вярно.

Когато молите висшите сили за изпълнение на желанията, не забравяйте, че за всеки знак или положителна промяна трябва да дадете нещо в замяна. А благодарността е точно това, от което се нуждаете. Но как правилно да изразим тази на пръв поглед примитивна емоция, за да останем в полза на Вселената? Събрахме за вас 5 метода, които работят безотказно.

Сутрешна медитация

Това не е видът медитация, който ви идва на ум първо - не е нужно да отваряте чакрите си за успокояваща музика. Достатъчно е да отделите пет минути сутрин – можете да легнете прави в леглото – и мислено да благодарите на Вселената за изминалия ден. Струва си да се отбележи защо беше добре и дори да не се случи нищо запомнящо се, кажете „благодаря“ за вкусната храна, синьото небе, семейството и приятелите. След това визуализирайте предстоящия ден и очаквайте да върви страхотно. Важно е да провеждате тази медитация сутрин, тъй като вечер мозъкът и умът ни са „затрупани“ с огромен брой ненужни мисли, поради които често се поддаваме на негативизма.

Водете дневник на благодарността

Воденето на дневник на благодарността е забавна и лесна практика, която може да ви помогне да подобрите настроението си, да видите положителните неща в живота си и да оцените това, което вече имате. Всеки ден се опитайте да запишете 5 различни неща, за които сте благодарни за конкретния ден.

Не забравяйте, че това могат да бъдат най-малките неща - автобусът не закъсня днес, пощенският служител е направил всичко както трябва от първия път - или нещо много по-голямо. Отделете време за размисъл в края на всеки ден и помислете за ситуация или преживяване, за които наистина се чувствате благодарни. Може дори да се изненадате от това, което записвате, и ще има много повече поводи за радост.

3 правила на Вселената, които да следвате, за да получите енергията на изобилието

Ето начин за водене на дневник на благодарността:

Изберете подходящ формат, който ще радва окото. Можете да използвате обикновен бележник, специално проектиран красив дневник или дори приложение за водене на бележки;

Установете редовност. Решете колко често ще водите дневник – всеки ден, няколко пъти седмично или веднъж седмично – и се придържайте към този график;

Изберете време. Намерете удобно време за писане. Някои предпочитат да правят това сутрин, за да започнат деня с благодарност, други вечер, за да направят равносметка на деня;

Бъдете конкретни. Опитайте се да бъдете конкретни в писането си. Например не само „Благодарен съм за семейството си“, а „Днес сестра ми ми помогна да реша проблем на работа, много я обичам и ценя“;

Опитайте се да намерите положителното във всяка ситуация. Дори денят да е бил труден, намерете поне един положителен момент. И повярвайте ми, винаги има такъв.

Обърнете внимание на другите

Твърде лесно е да се увлечете в собствения си живот, като се фокусирате единствено върху целите си. Но когато спрем да възприемаме другите сякаш са просто екстри в нашата реалност, започваме да ги разбираме по-добре, да се пропити от техните преживявания, това може да ни накара да се чувстваме по-благодарни за живота си и за това, което ни е дадено.

А именно започваме да сме благодарни за заобикалящата ни среда. Съгласете се, хубаво е, когато някой ни благодари: чувстваме се страхотно и сме горди, че сме протегнали ръка за помощ. Ето защо си струва да върнете дълга към някой друг, като правите подобни неща. Правете положителни коментари на вашето семейство и приятели и изразявайте повече благодарността си за това, което хората са направили за вас. Покажете искреност и Вселената определено ще ви възнагради за това.

Преминете към метод на позитивно мислене

Може би най-трудният момент от цялата селекция, защото основната пречка е напълно да препрограмирате начина си на мислене. Промяната на нашето мислене към по-положително е ценна стъпка, която всички останали ще последват.

Ако направите едно от тези 4 неща, ВСЕЛЕНАТА ще ви се отблагодари

Основната идея: вместо да мислите за това, което нямате, фокусирайте се върху това, което имате.

Много хора дори не се улавят колко често казват или мислят, че „всичко е лошо“. Разбира се, ако продължите да се храните с негативни мисли, саботирайки прогреса си, животът ще продължи да стои неподвижен. Лошото настроение има право на съществуване, но не му позволявайте да ви доминира, прекъсвайки положителното. Веднага щом започнете да улавяте разрушителни мисли, веднага се отървете от тях - превключете вниманието си на нещо друго или се заемете с чистене/спорт. Това ще ви помогне да се почувствате по-благодарни, че се грижите за себе си.

Помогнете на другите (безплатно)

Помощта на другите лекува душата и прави човека по-добър. Дори малки прояви на доброта - да вземете нещо, изпуснато от някой друг, да помогнете на баба да носи пакет - могат да донесат радост и да подобрят настроението не само на другите хора, но и вашето собствено. И когато помагаме на другите, това може да ги вдъхнови да вършат добри дела в замяна. По този начин веригата на доброто се разпространява по-нататък, създавайки положителен ефект в обществото. И вие, като катализатор на тази верига, определено ще бъдете чути от Вселената, което със сигурност ще ускори напредъка в развитието на вашите собствени мечти и желания.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес