Галатасарай продаде скъпо кожата си на Реал Мадрид

9324

Мачът-реванш от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига между отборите на "Галатасарай" и "Реал Мадрид" трябваше да е просто протоколен за "Белия балет", но испанците изживяха кошмар в Истанбул, завършил, за тяхно щастие, с хубав край - победа с 3:2 за турския тим, която се оказа недостатъчна, за да може "Галатасарай" да продължи напред.

Още във 2-рата минута „Реал” можеше да вкара гол след извеждащ пас към Гонзало Игуаин, но Фернандо Муслера излезе навреме и изби. Топката обаче попадна в краката на Месут Йозил, който стреля, но покрай вратата. В ситуацията останаха сериозни съмнения за засада.

Реал Мадрид най-после стигна до второто място в Примера

Два гола на португалската звезда Кристиано Роналдо донесоха победата на "Реал Мадрид" при гостуването на Селта с 2:1, която изкачи "бе...

Пет минути по-късно обаче всякаква интрига в сблъсъка изчезна – след корнер Йозил изведе в наказателното поле Сами Кедира, той веднага сви топката в малкото наказателно поле и там от един метър на празна врата Кристияно Роналдо вкара – 0:1. И в тази ситуация обаче имаше съмнения за засада на Роналдо.

След гола „Белия балет” спря да натиска и се задоволяваше да парира опитите на домакините да запазят честта си. Турците все пак опитаха да се върнат в срещата, но до края на първото полувреме нямаха някакви особени положения – единствено шут от дистанция на Уесли Снайдер беше спасен без проблем от Диего Лопес. „Реал” пък можеха да вкарат втори гол чрез Анхел Ди Мария, който беше изведен с пета от Кристияно Роналдо, но ударът на аржентинеца беше спасен с невероятен рефлекс от Муслера.

Второто полувреме предложи по-динамичен футбол, като отново първи можеха да ударят „Реал”. В 55-тата минута белите направиха атака като по учебник с едно докосване, като Анхел Ди Мария изведе Кристияно Роналдо сам в малкото наказателно поле, но португалецът обърка крачката си и топката му остана малко назад, затова и техничният му удар отиде в аут.

В 58-та минута „Галатасарай” хвърли в екстаз стадион „Тюрк Телеком”. Тогава при атака отляво топката беше стигна до влизащия на скорост по десния фланг Емануел Ебуе, който беше оставен абсолютно само на линията на наказателното поле и със зверски удар с външен фалц разстреля Диего Лопес – 1:1.

Изключително шоу в Германия и Галатасарай продължава напред

Турският гранд "Галатасарай" се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път от 2001 година, след като победи Шалке к...

Три минути по-късно турците изпуснаха златен шанс да поведат. Тогава Рафаел Варан направи грешка на левия фланг, топката малко случайно стигна до останалия абсолютно сам на около 6-7 метра от вратата на „Реал” Уесли Снайдер, който с левия крак стреля така, сякаш има протеза и изкара топката 7-8 метра в аут.

Натискът на домакините обаче се засилваше и в 65-тата минута се стигна до много любопитна ситуация. Тогава при центриране от фаул топката отскочи към Дидие Дрогба, който стреля от неудобна позиция и Лопес улови. При удара обаче Пепе влезе с бутоните напред в краката на Дрогба – изпълнение, което ако беше извън наказателното поле, съдията едва ли би се замислил да даде фаул.

Вдъхновените играчи на „Галатасарай” продължиха с натиска ив 71-вата минута Уесли Снайдер се реваншира за чутовния си пропуск. Той беше изведен точно между Варан и Пепе и сам срещу Лопес стреля по земя в долния му десен ъгъл – 2:1.

Този резултат обаче беше крайно недостатъчен за домакините, за да продължат напред. Те трябваше да вкарат още поне три безответни гола, за да продължат. Минута след гола на Снайдер изведнъж това не изглеждаше толкова невъзможно. Защото тогава Дидие Дрогба показа магията си – след пробив отдясно Сабри Сарачоглу топката стигна до Дрогба, който с гръб към вратата и с Рафаел Варан плътно до себе си игра с пета и вкара кълбото в долния десен ъгъл на невярващия Лопес – 3:1.

Шокът за „Реал” и феновете му можеше да стане пълен в 79-тата минута, когато Дрогба вкара четвърти гол, но беше вдигната засада – правилно решение на съдията.

Поредно голово шоу с марка Реал Мадрид

Футболистите на "Реал Мадрид" трябваше да се потрудят здрао, но в крайна сметка стигнаха до категорична победа с 5:2 срещу "Майорка" в...

Това положение вдъхна сили на "Реал", които изнесоха по-напред играта, е "Галатасарай" явно свърши бензина. В 90-тата минута обаче Алваро Арбелоа получи червен картон и домакините опитаха последен щурм. Той обаче стигна само за един удар с глава и за един далечен шут на Амбрабат.

В 93-тата минута "Реал" логично направи показна контраатака при която Кристияно Роналдо получи топката сам в наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл сложи край на този голям мач - 3:2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com