Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 21 май 2024 г.

21 май 2024, 22:00 часа • 3510 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 21 май 2024 г.

ЗАРАДИ КАТАСТРОФАТА С КИРИЛ ПЕТКОВ: ОТСТРАНИХА ШЕФА НА ОБЛАСТНОТО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ ВЪВ ВАРНА

След катастрофата с кола на НСО край Аксаково - министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова е разпоредила незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

КАМПАНИЯТА Е В РАЗГАРА СИ: НОВИ ЗАПИСИ С ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ. ПП ОБЯВИ, ЧЕ СЛУЖБИТЕ ГИ ПОДСЛУШВАТ (ВИДЕО)

Два записа, на които се чуват гласовете на водещи политици от "Продължаваме промяната", бяха публикувани в разгара на предизборната кампания от сайта "Афера". И в двата се обсъждат финансирането на формацията чрез дарения. Говори се и за суми в кеш, които имат, но и от каквито имат нужда.

"В НОРВЕГИЯ ИМА 70, ТУК СА 5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ": АСЕНА СЕРБЕЗОВА ЗА СКАНДАЛИТЕ ОКОЛО ДЕТСКАТА БОЛНИЦА (ВИДЕО)

Министерството на здравеопазването стартира нова процедура за разрешение на изграждането на частна болница от компания "Търговска лига". Теренът за частната болница е в Казичене, а обектът трябва да има 550 легла. За да коментира темата в Студио Actualno поканихме бившия здравен министър Асена Сербезова.

ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ И ХУБАВА ФИГУРА: СЪВЕТИТЕ НА ЕНДЖИ КАСАБИЕ В "СТУДИО ACTUALNO" (ВИДЕО)

Светилата в науката и медицината се събират на Форум за женското здраве на 31.05.2024 г. в "Интер експо център", София.

БЕЗ МАТУРИ ЗА ВЛИЗАНЕ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА И В 1 КЛАС: ГОВОРИ СЛУЖЕБНИЯТ ОБРАЗОВАТЕЛЕН МИНИСТЪР

Няма да има изпити и матури за 1 клас или за постъпване в детската градина. Това заяви служебинят министър на образованието проф. Галин Цоков пред БНТ. 

ИЗРАЕЛ, ИРАН ИЛИ СЛУЧАЙНОСТИТЕ СТОЯТ ЗАД СМЪРТТА НА РАИСИ: ГОВОРИ КАЛОЯН КОНСТАНТИНОВ (ВИДЕО)

"Често в политиката това, което си мислим, че е конспирация, е случайност или глупост". Така в Студио Actualno главният редактор на "КлинКлин" Калоян Константинов коментира спекулациите, че израелското разузнаване Мосад е убило иранския президент Ебрахим Раиси.

"НЯМА ДА НИ ВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ ВЪВ ВОЙНАТА": НЕТАНЯХУ С ПЪРВИ ДУМИ ЗА ЗАПОВЕДИТЕ ЗА АРЕСТ (ВИДЕО)

Няма да върже ръцете на Израел във войната срещу Газа. Така израелският премиер Бенямин Нетаняху коментира заповедите за арест на Международния наказателен съд (МНС) срещу него и неговия министър на отбраната Йоав Галант, предаде Анадолската агенция. 

УКРАЙНА: РУСКИТЕ ЗАГУБИ ПРИ ХАРКОВ ДО МОМЕНТА, РАЗТЯГАНЕ НА ФРОНТА И НОВО ОРЪЖИЕ ЗА КИЕВ (ВИДЕО)

От началото на настъплението в Харковска област Русия е загубила около 2000 свои войници и над 340 единици техника. Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в понеделник, 20 май.

РУСКИ ПАРИ КУПУВАТ ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА: МОЩЕН СЪЮЗНИК ПОДКРЕПИ ПЛАНА НА САЩ

Германските официални лица са готови да подкрепят план на САЩ за оползотворяване на бъдещите приходи, генерирани от замразени руски активи – предимно блокирани в Европа, за предоставяне на 50 млрд. долара помощ за Украйна, твърдят запознати източници, цитирани от Bloomberg.

"ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА СЕ БАВИ ТВЪРДЕ МНОГО": ЗЕЛЕНСКИ ПОИСКА ПО-СИЛНО АНГАЖИРАНЕ НА ЗАПАДА ВЪВ ВОЙНАТА (ВИДЕО)

На западните съюзници им отнема твърде много време, за да вземат ключови решения относно военната подкрепа за Украйна. Това каза президентът Володимир Зеленски за Ройтерс в ексклузивно интервю от Киев в понеделник.

ПУТИН ДА БЪДЕ НАТИСНАТ ОТВЪТРЕ И ОТВЪН: ТЕОРИЯ ЗА ПОБЕДА НА УКРАЙНА ОТ FOREIGN AFFAIRS

С правилната подкрепа на партньорите си Украйна все още може да победи Русия в подпалената от диктатора Владимир Путин пълномащабна война. Това пише авторитетното американско списание за геополитика Foreign Affairs, като дава дефиниция за победа - прогонване на руските сили от окупираните територии и договаряне при благоприятни за Киев условия.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес