Ювентус и ПСЖ - способни ли са на чудо?

6486
Ювентус и ПСЖ - способни ли са на чудо?

Шампионската лига влиза в решителната фаза – остана да видим кои ще са последните два отбора на полуфинал в турнира, след като "Реал Мадрид" и "Борусия Дортмунд" вече се класираха напред. Ето и големите сблъсъци, определящи кой печели и кой губи.

Ювентус – Байерн, 21:45 часа

Байерн подчини Ювентус

В първи мач от четвърфиналната фаза на Шампионската лига отборът на "Байерн Мюнхен" взе комфортен аванс от два чисти гола срещу италиан...


Може ли „Старата госпожа” да навакса пасив от два чисти гола – това е основният въпрос, който стои на дневен ред преди втория мач от най-големия сблъсък на четвъртфиналната фаза на Шампионската лига.

Досега „Ювентус” никога не е успявал да се справи след дефицит от два чисти гола в първия мач в среща от Шампионската лига. Всъщност, откакто Шампионската лига се провежда в групов формат, никой не беше успявал да направи такова нещо до осминафинала през тази година, когато „Барселона” успя да продължи след като загуби с 0:2 първия мач срещу „Милан” на „Джузепе Меаца”.

„Ювентус” има три победи във вече седем мача срещу „Байерн”, но всичките са с един гол разлика – два пъти по 1:0 и веднъж 2:1. Досега „Ювентус” е печелил всичките си пет четвърфинала в европейските клубни турнир срещу германски съперници, което е още един коз в полза на баварците – хубавите серии все някога свършат. Отделно, последната загуба в Европа на „Старата госпожа” като домакин беше точно срещу „Байерн” – 1:4 насред Торино в последния мач от груповата фаза през сезон 2009-2010 година, когато баварците стигнаха до финала, а Юве отпадна в групите точно след тази загуба.

Още един голям проблем за италианците ще е и настроението в „Байерн” – германците успяха да си осигурят и математически титлата в Германия в събота (6 април) и сега са изцяло съсредоточени в Шампионската лига. „Байерн” иска титлата вя турнира, след като загуби два финала в последните му три издания, включително миналогодишния, при това насред Мюнхен.

Барселона изпусна победата срещу ПСЖ в последната минута

В първи мач от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига „Барселона” си осигури добър турнирен резултат, след като завърши...

От гледна точка на съставите по-големите проблеми отново са за италианците. От техния състав ще липсват Артуро Видал и Щефан Лихтщайнер, които са наказани. Контузен е Себастиян Джовинко, а Джанлуиджи Буфон беше болен от грип, но вероятно ще играе. За „Байерн” ще отсъства Тони Кроос, който се контузи тежко в първия мач между двата отбора. Марио Манджукич имаше настинка и не игра срещу „Айтрахт” през уикенда, но сега би трябвало да е на линия, а за баварците се връща и дефанзивния халф Хави Мартинес, който пасна като дялан камък на състава им.

Средните ставки на букмейкърите дават леко предимство на „Байерн” – 2.50 срещу 3.00 за „Ювентус” и 3.40 за равенство.

Прогноза: 21

Краен победител: Байерн

Барселона – Пари Сен Жермен, 21:45 часа

Байерн Мюхнен взе 23 шампионска титла в Германия

Отборът на "Байерн Мюнхен" грабна 23-ата си титла на Германия, след като спечели днешното гостуване на Айнтрахт Франкфурт с 1:0 и п...


Големият въпрос преди мача е един – ще играе ли Лео Меси? Аржентинецът получи травма в коляното по време на първия мач между двата отбора във Франция и все още е под въпрос за срещата. Без него няма съмнение, че „Барселона” изглежда друг отбор – не толкова плашещ за противника. И макар срещу Майорка на позицията на Меси да игра Сеск Фабрегас, който вкара хеттрик, то е ясно, че срещу по-сериозен съперник нещата изглеждат различно. Твърдо аут за Барса е аржентинецът Хавиер Масчерано, което съвсем усложнява ситуацията за каталунците в отбрана. А именно защитата е ахилесовата пета на Барса през този сезон.

За ПСЖ има добри новини – централните защитници Тиаго Силва и Алекс са в групата на французите, след като не беше сигурно дали ще могат да играят заради контузия в коляното (Силва) и проблем в бедрото (Алекс). В игра се връща и Тиаго Мота, който пропусна първата среща.

Досега „Барселона” има пет победи в седем мача с френски отбори на „Ноу Камп”. ПСЖ обаче си е тръгвал с равенство от гостуване на Барса, макар и през далечната 1995 година. Проблемът е, че сега на парижани им трябва минимум 2:2, иначе отпадат. А „Барселона” не е губила домакински мач в елиминации на четвъртфинал от 2003 година, когато падна от „Ювентус” след продължения.

Средните ставки на букмейкърите са повече от показателни – 1.36 за успех на „Барселона”, 5.50 за равенство и 9.00 за победа на ПСЖ.

Шави: И без Меси сме фаворит срещу ПСЖ

"Барселона" е фаворит в предстоящия сблъсък с "Пари Сен Жермен" с оглед на домакинството ни и заради отбелязаните два гола в Париж", ...

Прогноза: 1

Краен победител: Барселона

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com