Сглоби си сам електрически спортист

6859
Сглоби си сам електрически спортист
Британският iRacer е първата електрическа кола от този тип.

Със сигурност този проект не е от най-известните, но iRacer е считан за първия в света електрически автомобил тип „направи си сам”. Той вече е в продажба срещу 16 445 евро.

По време на автомобилното изложение в Женева през 2010 година дебютира Westfield iRacer, като тогава той бе показан в почти готов за производство вид. Сега моделът се предлага във вариант за сглобяване, като пакетът включа алуминиева рама, окачване, композитни панели за каросерията и съответните помощни елементи.



Проектът е замислен да функционира с различни задвижващи системи, включително електрически мотори, хибридна система или дори конвенционален двигател с вътрешно горене. Имайте предвид, че никой от тези компоненти не влиза в пакета, което означава, че заинтересованите от iRacer ще трябва да платят допълнително за мотор или двигател.

Електрическата версия може да бъде екипирана с два електрически мотора YASA-750 (всеки с маса от 25 кг), които предават въртящия момент към задните колела. Комбинираната мощност е 132 к.с., а въртящият момент – 745 Нм. С подобен потенциал електрическият спортист спринтира до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 185 км/ч.

Уви, предлаганите батерии на този етап се изхабяват за около половин час, което не е много практичен вариант. Въпреки това се работи по по-ефективна алтернатива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com