Леброн няма спирка, Клипърс забиха Лейкърс към дъното

6274

Топла, гореща, пареща, изгаряща  - шампионите на НБА „Маями Хийт” са в убийствена форма и го показаха за пореден път, след като отново победиха, при това финалиста от миналата година в лигата „Оклахома Сити Тъндър”. Освен всичко друго „Маями” победиха и като гост – краен резултат 110:100 за „горещите”.

Бостън Селтикс напердашиха Лос Анджелис Лейкърс

Изминалата вечер в НБА беше скучна откъм брой на изиграни мачове (само два), но пък като звездно представяне беше най-интригуващата от ...

Мачът беше белязан от знака на двамата най-големи в НБА в момента – Леброн Джеймс и Кевин Дюрант. Джеймс вкара 39 точки за „Хийт”, а Дюрант дори успя да го надмине и записа 40 пункта, но това не помогна на „гръмотевиците”. С постижението си Джеймс обаче е първият играч в историята на НБА, който вкарва 30 или повече точки в седем поредни срещи.

През цялото времетраене на срещата „Маями” водеха, като в един момент разликата в резултата набъбна до 23 точки. Голямата разлика между двата отбора дойде от резервите, като тези на „Оклахома” вкараха едва 16 точки в срещата. Освен това „горещите” стартираха твърде силно за „Оклахома” в мача и не позволиха на домакините да наваксат в края, както те обичат да правят.

Освен Джеймс за „Маями” много силно играха Крис Бош, Дуейн Уейд и Рей Алън. Бош вкара 20 точки и общо 10 от 14 опита за стрелба, а Уейд и Алън добавиха по 13 точки. За „Тъндър” Дюрант вкара 22 точки само в последната четвърт, а Ръсел Уестбрук добави 26 точки и 10 асистенции, но двете звезди на домакините направиха и общо 11 грешки.

Победата затвърждава доминацията на „Маями” на Изток – баланс от 36 победи и 14 загуби, докато „Оклахома” са втори на Запад с баланс от 39 победи и 14 загуби.

Лос Анджелис Клипърс – Лос Анджелис Лейкърс 125:101

Леброн отново показа на Кобе кой е истинският крал в НБА

Парещи – в такова състояние в момента са шампионите от „Маями Хийт”, които взеха поредно дерби в НБА, побеждавайки ка...


В Холивуд има нов господар – отборът на „Клипърс” взе второ дерби през сезона срещу „Лейкърс”, при това като гост - 125:101.

Както и „Маями” срещу „Оклахома”, и тук „Клипърс” удариха рано, поведоха с 15:0 точки и така и не изпуснаха водачеството в мача през цялото време. Основата на победата им беше стрелбата от тройката, като „Клипърс” вкараха 16 от 30 опита – най-високата им успеваемост през сезона.

Най-резултатен за победителите беше Крис Пол с 24 точки, а Кобе Брайънт вкара 20 за „Лейкърс”. Брайънт обаче направи и цели 6 грешки, а докато той играеше, „Лейкърс” бяха надстреляни с цели 35 точки. Отделно в два момента, в които „Лейкърс” бяха на пет точки разлика от „Клипърс”, те получаваха технически фаулове заради глупави изпълнения на Мета Уърлд Пийс и Антуан Джеймисън, който иначе се включи добре от пейката със 17 точки.

Победата закова „Клипърс” на трето място на Запад с баланс от 39 победи и 17 загуби, а градският съперник „Лейкърс” е десети с 25 победи и 29 загуби.

Сан Антонио узакони превъзходството си в НБА с победа над Чикаго

Отборът на „Сан Антонио Спърс” показа защо води убедително в редовния сезон на НБА и без три от големите си звезди в лицето...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com