Бостън Селтикс напердашиха Лос Анджелис Лейкърс

10687

Изминалата вечер в НБА беше скучна откъм брой на изиграни мачове (само два), но пък като звездно представяне беше най-интригуващата от много време насам. Защото един срещу друг застанаха двата най-титуловани отбора в лигата – „Бостън Селтикс” (17 титли) и „Лос Анджелис Лейкърс” (16 титли).

В момента и двата отбора не изживяват най-бляскавите си дни, но те са лицето на НБА и сблъсъкът между тях винаги фокусира вниманието на всички баскетболни фенове. А тази нощ „Селтикс” буквално премазаха своя стар враг и взеха домакински успех със 116:95.

Маями свали Хюстън на земята

След като само преди един ден „Хюстън Рокетс” изравниха рекорда за най-много тройки в един мач в НБА, „ракетите&rdquo...

В отсъствието на контузената звезда на зелените Раджон Рондо и на новобранеца Джаред Сълинджър, който вече е неизменна част от състава на „Бостън”, отговорността поеха другите трима ветерани в отбора – Пол Пиърс, Кевин Гарнет и Джейсън Тери. Пиърс вкара 24 точки за успеха, а Гарнет и Тери добавиха по 15. С вкараните точки Гарнет премина границата от 25 хил. точки в НБА. Джеф Грийн добави още 19 точки. За „Лейкърс” най-резултатен беше Кобе Брайънт с 27 точки, а завърналият се след контузия Дуайт Хауърд имаше потресаващо слаба вечер. Другият важен играч на „езерняците” Мета Уърлд Пийс пък изпусна 11 от 13 опита за стрелба от игра.

Решаващият момент в мача дойде в края на третата четвърт, когато „Бостън” направиха серия от 14:3 точки и отказаха „езерняците” от всякакви мераци за борба. Всъщност „келтите” убиха „Лейкърс” с бързи пробиви и вкараха цели 22 точки, използвайки този елемент от играта срещу само 4 за „Лейкърс”.

Хюстън Рокетс изравниха рекорда за най-много тройки в един мач

Отборът на „Хюстън Рокетс” изравни вечният рекорд в НБА по най-много вкарани тройки в един мач, след като наниза общо 23 тр...

Всъщност „Бостън” печелят шести мач поред, откакто се контузи Рондо и впечатлението, че гардът по-често играе за лична статистика, а не за отбора, се затвърждава. Защото в серията от тези шест мача „келтите” спечелиха и срещу шампионите от „Маями Хийт” след продължение.

С победата „Бостън” е вече седми на Изток с баланс от 26 победи и 23 загуби, а „Лейкърс” са десети на Запад с 23 победи и 27 загуби.

В другия мач от вечерта отборът на „Денвър Нъгетс” доказа защо е вторият най-силен домакин в НБА, съкрушавайки „Чикаго Булс” със 128:96.

Автор: Ивайло Петров

Леброн измъкна Маями срещу последния в НБА

Малко преди All Star Weekend-а в НБА лидерът на „Маями Хийт” Леброн Джеймс за пореден път доказа защо беше избран за MVP на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com