Левски срещу Литекс - емоциите са гарантирани

4418
Левски срещу Литекс - емоциите са гарантирани

След емоциите от паметната вечер в Шампионската лига е време да погледнем към българския футбол. Днес предстоят първите мачове от четвъртфиналната фаза на тунира за Купата на България, а в „Гол за гол” предлагаме може би най-интересния от тях.

Левски – Литекс, 18:00 часа

"Герена" също получи лиценз за мачове през тази пролет

И стадион "Георги Аспарухов" получи лиценз за провеждане на мачове през пролетния дял на А група, предаде БГНЕС. Лицензът беше даден сл...

Първият сблъсък между два от най-силните български отбори е венец на четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на България.

Елиминационният сблъсък изглежда доста по-важен за „Левски” и то заради положението в клуба. Сините загубиха много важния двубой с „Ботев Пловдив” от последния кръг на първенството и което е по-важното – с играта си показаха, че все още имат нерешени проблеми в някои линии на отбора си, които може да ги спънат по пътя към трофеите в България.

Мачът в Пловдив нагледно показа, че „Левски” продължава да страда в центъра на защитата си, където не може да бъде намерана оптималната двойка. Засега Илиян Илиев залага на Димитър Везалов и Йордан Милиев, но особено към втория дори сините фенове изпитват сериозни съмнения – Милиев се пропуква в решителни моменти. Най-лошото е, че не може да се каже, че защитата на „Левски” страда при един елемент – пропуски има както при центрирания, така и при игра по тревата. На „Герена” несигурността в защита на сините е по-малко, главно заради страхотната подкрепа от трибуните. Сега обаче тази подкрепа ще липсва заради наказанието на отбора да играе без публика след изцепките на синята агитка в дербито с „Ботев Пловдив”.

Същевременно и при „Литекс” има какво да се желае – играчите на тима са сравнително млади и липсата на опит им играе лоши шеги, при това в моменти, в които отборът контролира нещата на терена. Така се получи при последния мач на ловчанлии срещу „Локомотив Пловдив” в Ловеч, който завърши 2:2 главно заради неопитността на оранжевите да затворят срещата. „Литекс” обаче има едно сериозно предимство – тимът е оставен на спокойствие и няма натиск върху Христо Стоичков за бързи и категорични резултати.

Литекс наказа безпомощния ЦСКА

В дербито на първия пролетен кръг в "А" група и общо 16-ти за това първенство, отборът на "Литекс" сюрпризира много неприятно ЦСКА наср...

По отношение на съставите особени проблеми няма и за двата състава. По-големите липси са при „Левски” – аут са Кристовао Рамос и Орлин Старокин. При „Литекс” реални проблеми със състава няма.

Средните ставки на букмейкърите сочат убедително предимство за „Левски” – 1.70 за победа на сините, 3.80 за равенство и 5.00 за победа на „Литекс”.

Прогноза: 1

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com