Барселона все още намира футболната магия

7474

2:0 – 4:2. Отборът на „Барселона” направи страхотен мач и стигна до пълен обрат срещу „Милан” и след крайно невзрачното си представяне преди две седмици в Италия, сега каталунците, водени от Лео Меси, направиха отличен мач и станаха първия отбор в настоящия формат на Шампионската лига, който преодолява пасив от два чисти гола и продължава напред.

Целта на „Барселона” беше една – да вкара бърз гол и на крилете на ентусиазма да прегази младия и все още не толкова опитен състав на „Милан”. Каталунците излязоха със схема с трима ясно изразени атакуващи играчи – Давид Вия, Педро Родригес и Лео Меси.

Барселона се олюлява на ръба на пропастта

Втората порция от реваншите от осминафиналната фаза на Шампионската лига се очертава да е също толкова вкусна, колкото и първата. Затов...

И още в 5-тата минута Меси показа защо е актуален носител на „Златната топка” – бърза комбинация изведе аржентинеца на линията на наказателното поле и там през Филип Мексес и Кристиян Сапата Лео Меси стреля с отсечен удар с левия крак право в горния десен ъгъл на Кристиян Абиати – 1:0.

„Милан” отвърна с атака, при която Стефан Ел Шарауи се измъкна в наказателното поле на Барса, но избяга твърде встрани и стреля слабо в ръцете на Виктор Валдес. Това обаче беше първото минаване на центъра от страна на италианците.

В 10-тата минута „Милан” можеше да си изпати много сериозно, тъй като Педро се измъкна пред Абате и италианецът го подпря с ръка. Крилото на „Барселона” веднага падна, но съдията не даде дузпа. А две минути по-късно каталунците по чудо не вкараха втори гол след зверски шут на Андрес Иниеста, който беше избит от Абиати в горната греда.

Росонерите обаче вече изпадаха в паника и в 15-тата минута Абате върна много слабо една топка към Абиати, който се размина с нея, но Меси нямаше как да я стигне пред празната врата. Минута по-късно отново Иниеста стреля от дистанция и Абиати пак спаси коварния удар.

Барселона загря за решителния мач с Милан

Аржентинеската звезда Лионел Меси отбеляза в 17-и пореден мач от Ла Лига, а "Барселона" надигра с 2:0 последния "Депортиво Ла Коруня" ...

След тези инфарктни първи петнадесетина минути „Милан” най-после успя да поизнесе играта малко по-напред и да си поеме дъх, но без да успява да направи каквото и да е в атака. Барса пък малко понамали натиска, явно с идеята да почине леко и към края на частта отново да натисне.

В 38-та минута „Милан” изтърва невероятен шанс – Рикардо Монтоливо овладя една топка в своето наказателно поле и с дълъг пас изведе МБайе Нианг сам срещу Валдес. Ударът на 18-годишния французин обаче отиде в десния страничен стълб. И в следващата атака поговорката когато не вкарваш, ще ти вкарат се потвърди – Иниеста пресира и отне топката от краката на много слабо играещия Амброзини, подаде на скорост на Меси, който се вклини по линията на наказателното поле и с мощен удар с левия крак в долния ляв ъгъл на Абиати изравни общия резултат в сблъсъка – 2:0.

Второто полувреме започна в по-спокойно темпо, но играчите на „Барселона” вече бяха по-спокойни, играеха по-мъдро и десет минути след началото на частта нещата вече бяха в тяхна полза. Отново добра преса в полето на „Милан”, Шави пресече една избита от Сапата топка и веднага изведе Давид Вия в наказателното поле, където Кевин Констант сбърка фатално и не пресече топката, оставяйки Вия сам срещу Абиати и големият голмайстор не сбърка – 3:0.


Милан изнесе тактическа лекция по футбол на Барселона

В първи осминафинален мач от Шампионската лига отборът на "Милан" показа защо е считан за европейската марка на Италия и наказа много л...

Чак при този резултат Масимиляно Алегри се сети, че трябва да извади крайно неадекватния Амброзини, който направи куп грешки в мача и носеше основна вина и за трите гола след като и при трите ситуации не се придвижи навреме за адекватна преса. „Милан” поизнесе малко напред играта и дори стигна до едно разбъркване, при което Жерард Пике спря голов удар на Матьо Фламини. Като цяло обаче „Барселона” контролираше нещата и не се виждаше как „Милан” ще вкара необходимия им гол.

В 78-та минута влезлият като резерва Алексис Санчес вкара четвърти гол, но беше отсъдена засада – положение, което беше леко спорно.

Четири минути по-късно „Милан” за малко не охлади ентусиазма на домакините – Боян Къркич проби отляво и пусна перфектен пас в наказателното поле, където Робиньо стреля, но Жорди Алба скочи навреме в краката му и го блокира, предотвратявайки гол.

Това, обаче, се оказа последното издихание на италианците в мача, които накрая се сетиха да играят и натиснаха домакините, но без да могат да направят нещо повече. А в 92-рата минута "Барселона" издебна момента си, направи перфектна контраатака, в която Жорди Алба беше изведен сам срещу Абиати и го преодоля с лекота - 4:0.

Милан закова по класически начин Лацио

В дерби среща от 27-ия кръг на Серия А отборът на "Милан" разби "Лацио" с 3:0 и се изкачи до заветното трето място във временното класи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com