Григор Димитров изпусна шанса си срещу Новак Джокович

7275
Григор Димитров изпусна шанса си срещу Новак Джокович

В мач от третия кръг на турнира от серията 1000 в Индиън Уелс първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби с 0:2 сета (6:7 (4), 1:6) от световния номер едно Новак Джокович.

Мачът започна с много силна игра на сервис и от двата в първите три гейма – само една точка в полза на посрещащия и тя дойде след двойна грешка на Григор Димитров. В четвъртия гейм обаче изведнъж играта на Джокович се срина, той допусна две непредизвикани и една двойна грешка, стана 0:40 на негов сервис и от втори опит, след дълго разиграване, Григор проби. Последва и комфортен сервис гейм за затвърждаване на пробива, като отново Джокович направи две непредизвикани грешки – от форхенд.

Тенис шоу в "Медисън Скуер Гардън"

Аржентинецът Хуан-Мартин Дел Потро, който се намира под номер 7 в ранглистата на ATP, победи испанската звезда Рафаел Надал в демонстр...

Първият сложен момент за Григор дойде в седия гейм, когато световният номер едно повиши нивото си на игра и докара нещата до дюс след две впечатляващи разигравания. Младият българин, обаче, не се стресна и изигра умно важните ситуации с повече кик в сервиса си и с по-лифтирани удари, изтисквайки грешка от Ноле – 5:2 за Григор.

Дойде време и Григор да сервира за сета – при 5:3. И тогава младият българин не удържа нервите си и се провали с гръм и трясък – пробив за Новак Джокович, дошъл след цели четири двойни грешки на Григор. В този гейм българинът вкара един ас и спечели едно разиграване, но всички останали точки бяха подарени на Джокович по възможно най-наивния начин.

В крайна сметка първият сет логично стигна до тайбрек и още по-логично с оглед на големия пропуснат шанс да вземе сета Григор рухна. Българинът почна с нова двойна грешка, изостана с 0:5 точки и макар да успя да докара нещата до 4:6 точки, след като върна два от инкасираните три минибрейка, в крайна сметка Джокович спечели от трети опит сета след разиграване, в което принуди Григор да играе лифтиран бекхенд над рамото, който нашето момче не можа да контролира.

Първият сет ясно показа, че изненада няма да има – още във втория гейм на втората част Ноле стигна до пробив след две грешки на Григор от форхенд. Последва и втори пробив за световния номер едно – в шестия гейм, за 5:1, отново дошъл след две нервни отигравания на Григор и след това сърбинът с лекота затвори мача, печелейки сервис гейма си на нула.

Григор Димитров изтегли късата клечка за турнира в Индиън Уелс

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров изтегли доста тежък жребий на започващия след два дни първи турнир от серията 1000 ...

Като цяло мачът не беше от добро качество, преобладаваха грешките и при двамата, но Джокович с по-големия си опит успя да наложи волята си. За Григор остава поуката от загубата и новият опит, който да му помогне да преодолее "схващанията" в решителни моменти като този в първия сет, когато спокойно можеше да поведе на големия фаворит и да го постави под напрежение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com