Вълци или кутрета - Ювентус ще решава какво представлява Рома

14179
Вълци или кутрета - Ювентус ще решава какво представлява Рома

Обичате ли паста? А пица? Ако сте един от малкото, които не сте настроени положително към тези деликатеси, предстоят два дни, в които или ще си промените тотално мнението, или ще го затвърдите. Защото за всички лакомници в играта на Actualno.com "Лаком за гол" блюдата тази събота и неделя са типично италиански. И така - започваме.

Рома – Ювентус, 21:45 часа

Ювентус не остави шанс на Селтик

Абсолютно никаква изненада не предложи първата осминафинална среща между шотландския шампион "Селтик" и италианския първенец "Ювентус"....


Дербитата в Серия А нямат край и поредното вече чука на вратата. Един срещу друг в Рим се срещат два от най-емблематичните отбори в калчото – „Рома” срещу „Ювентус”.

Като временна форма и представяне дотук през сезона разликата между двата отбора е от небето до земята. „Ювентус” върви към защита на титлата си в Италия, победи и с убедителното 3:0 в първия осминафинален мач от Шампионската лига шотландския „Селтик” – въобще нещата вървят по мед и масло за „Старата госпожа”.

От друга страна „Рома” няма победа във вече шест шампионатни мача в Серия А, което доведе и до уволнението на треньора на „вълците” Зденек Земан. Засега римляните нямат постоянен треньор – още един проблем пред постигането на стабилност. В момента „Рома” е едва на девето място в Серия А, на цели 10 точки от „Лацио” и зона Шампионска лига и на 7 от европейските клубни турнири.

Женско царство в "Лаком за гол"

Женска доминация – така накратко може да се опише положението в любимата игра на Actualno.com „Лаком за гол” след изи...

Дербито между двата отбора обаче винаги е било много горещо, макар че „Старата госпожа” в исторически аспект има предимство. „Ювентус” спечели последните три мача между двата отбора, при това с разгромни резултати – 4:1, 4:0, 3:0. „Рома” няма победа на „Олимпико” срещу Юве от цели осем мача – за последно вълците биха през 2004 година, при това с 4:0 – паметен успех, но твърде назад във времето.

В съставите и на двата отбора проблеми има. За „Ювентус” няма да играят Клаудио Маркизио и Федерико Пелузо, които са наказани. Аут са също защитниците Паоло Де Челие и Джорджо Киелини, няма ги и Николас Бендтнер, и Симоне Пепе, които заедно с Киелини са контузени отдавна.

При „Рома” проблемите обаче са още повече – талантливият нападател Матия Дестро, който има контузия в коляното и няма да играе до края на март. Защитникът Леандро Кастан също ще отсъства, а под въпрос са един куп играчи – Даниеле Де Роси, Маркиньос, Пабло Освалдо, Федерико Балцарети, Додо. Де Роси и Маркиньос обаче почти сигурно ще са на линия, предполага се, че и Освалдо ще е поне на резервната скамейка.

Средните ставки на букмейкърите сочат леко предимство на „Ювентус” – 2.20, при 3.65 за победа на „Рома” и 3.70 за равенство.

Ювентус показа кой е господарят в Италия

В първи мач от 24-ия кръг на Серия А шампионите от "Ювнетус" надделяха без особени проблеми над "Фиорентина" с 2:0 и по този начин пока...

Прогноза: x2

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com