Безплатно ще возят ученици на опера в Стара Загора

11566
Безплатно ще возят ученици на опера в Стара Загора

Привличане на млади хора и ученици от цялата област на постановки на Операта чрез осигуряване на безплатен транспорт до Стара Загора е една от идеите на новия директор на държавна опера Стара Загора Огнян Драганов, съобщава изданието topnovini.bg.

Това стана ясно на срещата му с областния управител инж. Георги Ранов и заместничката му Мариана Кръстева, съобщиха от областна администрация. Новият директор представи своите идеи за реформи в културната институция, която в момента е в тежко финансово състояние с дългове от стотици левове.

Новият сезон в Бургаската опера започва

Започва новият сезон в Държавна опера-Бургас, съобщи Агенция Фокус. Директорът на културния институт Александър Текелиев каза, че първ...

Старозагорската опера може да изнася представления и в събота, когато повече хора биха имали възможност да ги посетят, е друга нова идея на директора. Той е на мнение, че Старозагорската опера трябва да стане част от голямото европейско семейство като пълноправен член на организацията „Опера Европа”.

Така нашите артисти ще могат да обменят идеи и да поддържат по-задълбочени контакти с колегите си от цяла Европа. Друга идея на новия директор е да открие авангардна оперна сцена в Кукления театър, а куклените актьори да гостуват със свои постановки на голямата сцена на Операта.

Областният управител подкрепи намерението на Огнян Драганов да създаде борд на Операта, в който на доброволни начала да влязат изявени творчески личности и представители на Общината и на Областна администрация. Той се ангажира и със съдействие и подкрепа от страна на Областна администрация във всички инициативи, които могат да бъдат подпомогнати.

Инж. Ранов ще проведе в близко време среща с тримата директори на най-големите културни институции в областта – Операта, Кукления театър и Драматичния театър, за да обсъдят заедно възможностите за съвместна работа. Ще проведе разговори и с кметовете на общини за осигуряване на безплатен общински транспорт за деца и ученици при посещения на представления.

Секта злоупотребява с името на Държавната опера в Пловдив

От два дена в Пловдив се разпространяват рекламни материали на фондация "Мисия Блага Вест", които свързват неправомерно името на Държав...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com