Задържаните в Куманово нападатели остават в ареста за 30 дни

4823
Задържаните в Куманово нападатели остават в ареста за 30 дни

Скопският съд отреди мярка задържане под стража за 30 дни на задържаните членове на въоръжената група в Куманово.

В рамките на вчерашния ден са били арестувани общо 30 души като от тях 18 са били от Косово, двама са македонски граждани с временно пребиваване в Косово, деветима македонци и един албанец с временно пребиваване в Германия. За по-голяма част от тях се смята, че са влезнали нелегално в страната, предаде БГНЕС.

Арестувани са обвинени, че представляват заплаха за конституционния ред и сигурността, че са притежавали в незаконно оръжия и са участници в организираната престъпност.

В същото време България изрази своята загриженост по отношение на събитията в Македония.

Сърбия и Косово в повишена бойна готовност заради Македония

Войската на Сърбия вдигна нивото на бойна готовност и е готова заедно с останалите структури по сигурността в страната да запази нейн...

Политическата стабилност на Република Македония и запазването на териториалната й цялост са особено важни за България. Това заяви министър Даниел Митов в телефонен разговор днес с македонския си колега. От своя страна, Никола Попоски информира българския външен министър за актуалната ситуация в Република Македония.

Министър Митов отбеляза, че липсата на диалог с опозицията създава политически вакуум, който води до нестабилност, от която се възползват елементи и групи, които целят дестабилизация на Република Македония. В условията на вътрешнополитическа криза са необходими отговорни действия от страна на правителството, за да бъде върнато доверието на гражданите в работата на институциите, заяви още той.

Българският външен министър подчерта спешната необходимост от възстановяване на върховенството на закона, за което носи отговорност преди всичко правителството на страната. То трябва да гарантира прозрачно разследване на случилото се в съответствие с европейските стандарти.

Министър Даниел Митов категорично подчерта ключовото значение на запазването на гражданския и етническия мир в Република Македония. Той увери своя македонски колега, че България е готова да даде своя принос за това както по двустранна линия, така и в рамките на усилията на Европейския съюз.

Двудневен траур в Македония

Двудневен национален траур е обявен за днес и утре в Македония в памет на полицаите, загинали в спецоперацията срещу звено на Армията з...

Даниел Митов изрази пред Никола Попоски искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите при операцията в гр. Куманово полицаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com