Новият сезон в Бургаската опера започва

14160
Новият сезон в Бургаската опера започва

Започва новият сезон в Държавна опера-Бургас, съобщи Агенция Фокус.

Директорът на културния институт Александър Текелиев каза, че първото заглавие е операта „Службогонци” от Парашкев Хаджиев. Бургазлии имаха възможността да я гледат за пръв път още преди празниците.

Втора софтуерна фирма отваря офис в Бургас

Втора ИТ фирма открива  свой офис в Бургас, съобщи Агенция Фокус. "Втора водеща в страната софтуерна фирма открива офис в Бургас ...

Афишът за този месец включва още „Дон Жуан’ от Моцарт на 7-ми, на 11-ти ще се играе „Риголето” от Верди. На 14 февруари тематично ще се играе любовната история „Манол Леско” от Пучини. На 18-ти ще се играе „Трубадур” от Верди, а на 19-ти и 20-ти зрителите могат да гледат балета „Една нощ в Париж”. Най-малките зрители на 21-ви от 13.00 часа могат да гледат „Вълшебната флейта”, а вечерта ще има симфоничен концерт с произведения на Рахманинов и Чайковски.

Текелиев обърна внимание на концерта, който ще е на 26-ти. Милица Гладнишка и Любомир Денев ще изпълнят джаз парчета със симфоничния оркестър. Февруари завършва с оперетата „Графиня Марица” на 28-ми.

Няколко са премиерите за този сезон. Първото ново заглавие е през март комичната опера „Любовен елексир” от Доницети. През април ще е премиерата на балета „Пепеляшка”, а през юли, в началото на Летни музикални празници зрителите могат да гледат „Атила” от Верди и накрая на фестивала – „Цигански барон”. Именно за лятото са планувани гостувания на други трупи на бургаска сцена. Текелиев каза още, че нямат проблеми със средствата за декори и костюми за представленията си. Той допълни, че с други оперни театри си разменят постановки като например „Любовен елексир” със Старозагорската опера. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com