Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова: Детската градина е мястото, където децата да учат и да създават приятелства

1890
Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова: Детската градина е мястото, където децата да учат и да създават приятелства
Снимка: Община Стара Загора

С водосвет, отслужен от свещенослужители от Старозагорска епархия, започна официалното събитие по повод откриването на най-новата детска градина в Стара Загора - №9 „Липа“. От името на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан протосингелът на митрополията Негово Високопреподобие архимандрит Богослов отправи благопожелания към присъстващите.

„Поздравявам всички, които днес сте тук и заедно ще открием новото детско учебно заведение, от името на кмета на Община Стара Загора. Деца, ползвайте детска градина „Липа“ със здраве и удоволствие. Уважавайте и слушайте вашите учители, защото те са хората, които ще ви покажат света на знанието“, каза по време на откриването ресорният зам.-кмет на общината Надежда Чакърова. „За нас е важно, че градът ни има още едно модерно и съвременно място, където да се обучават, да играят, да създават приятелства най-малките старозагорци“, допълни още тя и връчи поздравителен адрес и цветя на директора на детското заведение Мария Господинова.

Ивияна Димитрова от трета група „Морячета“ на ДГ №9 "Липа" сподели с присъстващите красив стих, посветен на липата, и получи бурните аплодисменти на гостите.

Новото детско заведение е предназначено за деца от 3 до 6 години, които са разпределени в 4 групи. Изграждането на градината се подпомага с държавно финансиране по програма на Министерство на образованието и науката. Инвестицията в новата детска градина е в размер на 2,2 млн.лева - 2 млн. лева са подкрепа от МОН. Общата застроена площ е над 700 кв.м. На 15 септември, градината прие своите първи възпитаници от 1-ва, 2-ра и 3-та групи.

Гости на официалното откриване бяха зам.-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, инж. Янчо Калоянов, Красимира Чахова и Милена Желева, председателят на ПК по образование, наука и защита правата на децата на Общинския съвет Валентина Бонева и общински съветници,секретарят на администрацията Делян Иванов, главният архитект на Общината Младен Иванов, директорите на дирекции „Строителство и инвестиции“ Лариса Иванова и на „Общински проекти и контрол по строителството“ инж. Гергана Михайлова, началниците на отделите „Устройство на територията“ арх. Николай Василев и на „Образование“ Станимира Димитрова, областният управител Ива Радева и нейният заместник Теодора Нончева, началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова, общественият посредник Иванка Сотирова, директори и учители от училища и детски градини, медии.

Още: Модерна многофункционална зала отвори врати в Стара Загора

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Месец май ще бъде месец на екологията в община Стара Загора

Ето колко ще струва ремонтът на ключова улица в Стара Загора

През юни Стара Загора отново ще бъде джаз

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com