"Зелени Балкани" събира доброволците си за празника

743
"Зелени Балкани" събира доброволците си за празника
Снимка: "Зелени Балкани" - Стара Загора

Среща на настоящи и бивши доброволци ще има днес от 18 часа в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. По този начин екипът на центъра и на “Зелени Балкани” в Града на липите ще отбележат Международния ден на доброволеца 5 декември. Срещата е част от отбелязването на 30-годишнината от създаването на “Зелени Балкани”, чиято дейност в първите години е изцяло на доброволен принцип. И днес много от дейностите на организацията и на спасителния център са невъзможни без доброволци, каквито продължават да се набират.

Повече от 1000 сигнала за бедстващи или застрашени животни към центъра не само от Старозагорска област, а и от територията на цялата страна, са подадени от граждани към Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Прострелян скален орел е в Спасителния център на Зелени Балкани

След подаден сигнал в Спасителния център за диви животни в Стара Загора за блъснат на пътя скален орел (Aquila chrysaetos) птицата е тр...

Международният ден на доброволеца се отбелязва от 1985 година по инициатива на Организацията на обединените нации. Тогава тя приканва правителствата и неправителствените организации да изразят уважението и благодарността си към доброволците, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com