Григор Димитров: Всичко идва с това, което постигам на корта

8371
Григор Димитров: Всичко идва с това, което постигам на корта

Все още не е уточен механизмът, по който ще се избират децата, които ще получат урок от Григор Димитров и Гаел Монфис на 28 ноември. Това уточни най-добрият български тенисист пред Нова телевизия. Григор обясни, че винаги е искал да направи подобно събитие в България.

Относно скандала за мача с Унгария за Купа „Дейвис”, Григор уточни, че тогава е имал различна програма и отделно е трябвало да се срещне с Франко Давин – новият му треньор. Всеки може да съди и да коментира, заяви Димитров. Аз съм българин, играя за България и подкрепям България, каза българският тенисист.

Григор падна с още една позиция, вече е 22-и в ранглистата

Първата ракета на България Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста и започва новата седмица на 22-о място в класация...

Димитров разказа, че когато не е по турнири, обикновено е в Монако – там за него е „вкъщи”. Ставам сутрин към 7:00 – 7:30 часа и обикновено започвам с крос за 20-30 минути – за тонус, заяви тенисистът ни. Следват занимания във фитнеса за около час, после тренировка на корт за два часа. В общи линии ям всичко, не се съсредоточавам върху всеки детайл в това отношение, призна Григор в светлината на станалата световно известна безглутенова диета на световния номер едно Новак Джокович. Основно ям ориз, месо, зеленчуци, ограничавам сладкото преди турнири. Рядко се прибирам в България, но винаги, когато мога, се прибирам – тук истински зареждам батериите, категоричен беше Григор.

По темата „Шарапова” Димитров каза, че всеки си е поел по неговия път и е било времето да се разделят, за да потърсят най-доброто за себе си. Не съм сега на вълна „жени”, лаконичен беше най-добрият ни тенисист. Не виждам смисъл да говоря за лични неща, добави той. Григор посочи и, че загубата на корта е може би най-болезненото за него, а относно физическите натоварвания Димитров беше категоричен – всеки ден все нещо те боли.

Като детски спортен спомен, Григор Димитров посочи победата си на турнир във Франция на 12-годишна възраст. Тогава се погледнахме с баща ми в очите и реших, че тенисът ми е професията, каза Димитров. Чистосърдечно той си призна, че е имало моменти, в които тенисът ми е тежал като задължение. Григор благодари специално на фамилията Малееви и на Григор Стоименов за добрите съвети.

Никога не съм се виждал като звезда – всичко идва с това, което постигаш на корта, категоричен беше Димитров. Колкото до загубата, която го е наранила най-много, Григор посочи загубата от Новак Джокович на полуфинала на „Уимбълдън” преди година.

Григор Димитров ще играе демонстративен мач в България

На 28 ноември 2015 г. в зала “Арена Армеец” българската тенис звезда Григор Димитров ще изиграе демонстративен мач с един о...

Като интересна случка с фенове, Григор си припомни случка от миналата година на Мастърса в Шанхай. Тогава е имало наплив, при който двама фенове са прескочили оградите, за да получат автограф. В блъсканицата единият ме удари с юмрук в окото и стана съвсем хаос, засмя се Григор.

Чета, само когато летя, а летя много. И не мога истински да почивам - примерно да отида на плаж и да лежа, трябва нещо да правя, призна още Димитров. На детето си бих спестил тениса, добави той с усмивка.

Относно предстоящите избори и националния референдум, Григор заяви: "Защо не електронно гласуване". Иначе за политика рядко говорим, понякога със семейството ми, призна най-добрият ни тенисист.

Надявам се след пет години да имам титла от турнир от Големия шлем и да съм в топ 3 на ранглистата, посочи Димитров като своя професионална цел бъдещето в следващите пет години.

Григор Димитров пропуска предстоящия Мастърс турнир в Шанхай

Григор Димитров ще пропусне предстоящия Мастърс турнир в Шанхай. Най-вероятната причина е, че българинът се е отказал от надпреварата з...

За финал Димитров призна, че е вярващ и преди ден бил на църква. Моля се и преди ядене, дори вечер, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com